Πολιτικη & Οικονομια

Διευκρινίσεις Δραγασάκη περί ακύρωσης του δημοψηφίσματος

Τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101266-201999.jpg

Διευκρινίσεις μέσω Twitter για το τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε για το δημοψήφισμα και τις διαπραγματεύσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο Twitter.

Ειδικότερα, έγραψε ότι ουδέποτε ειπώθηκε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μη γίνει το δημοψήφισμα» ή ότι είναι «ανοικτό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα». Εν αντιθέσει στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Πάνου Χαρίτου, ο κ. Δραγασάκης είπε για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος: «Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα. Η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα; Για να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε δεύτερο tweet ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. «Η ερμηνεία και ο σχολιασμός λεγομένων είναι απόλυτα θεμιτές πρακτικές, η κραυγαλέα παραποίησή τους όμως είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ