- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολλές βεβαιότητες έχουν ανατραπεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες την τελευταία πενταετία. Κάτι, όμως, θεωρούσαμε ότι δεν ανατρέπεται: η Ελλάδα της Ευρώπης και η υψηλής ποιότητας δημοκρατία που απολαύσαμε από το 1974 και μετά. Η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι συνταγματικά ελέγξιμη και ταυτόχρονα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη.
Το ερώτημα, με τον τρόπο που τίθεται, ζητά από έναν κόσμο που έχει υποστεί απίστευτες θυσίες να πει, υπό το πρόσχημα μιας πρότασης που αμφισβητείται, ουσιαστικά ένα «ναι» ή ένα «όχι» στη συνέχιση της παρουσίας της χώρας στο ευρώ και τον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Χωρίς, μάλιστα, η κυβέρνηση να λέει ξεκάθαρα με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί είτε το «όχι» είτε το «ναι».
Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, το πρώτο πράγμα που έχουμε ως στόχο είναι να καλέσουμε την κυβέρνηση και τους εταίρους να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στη διαπραγμάτευση, και να μην πάμε σε αυτό το αδιέξοδο δημοψήφισμα. Η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποδειχθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα.
Θέλουμε να κρατηθεί ο ελληνικός λαός ενωμένος και βεβαίως αν τελικά οδηγηθούμε στην κάλπη, εμείς επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Και αυτό το ΝΑΙ πρέπει να το πουν κυρίως εκείνοι που έχουν δώσει αγώνες για τα δικαιώματα, τη νομιμότητα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας.
*Ο Γιώργος Καμίνης είναι δήμαρχος Αθηναίων
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.