Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης: Θα πάμε στα δικαστήρια την ΕΕ

Δεν μπορεί να μας επιβληθεί Grexit 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101137-201844.jpg

Την πρόθεση της Ελλάδας να κινηθεί νομικά εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών, ώστε ν΄ αποτρέψει ενδεχόμενο Grexit, αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα μπορεί να στραφεί και εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την άρνηση παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες,

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός είπε:

· «Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των έννομων δικαιωμάτων της, προκειμένου να σταματήσει την ‘ασφυξία’ του τραπεζικού συστήματος»

· «Θα πάρουμε τις απαιτούμενες νομικές συμβουλές και θα εξετάσουμε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι κανονισμοί της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο μίας χώρας από το ευρώ. Η ιδιότητά μας ως κράτους – μέλους της Ευρωζώνης είναι αδιαπραγμάτευτη»

· «Η Ελλάδα διαθέτει επαρκή ρευστότητας μέχρι την Κυριακή που θα γίνει το δημοψήφισμα, ωστόσο η επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων επιδεινώνει την κατάσταση>.

Η εφημερίδα λέει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν την πιθανότητα να στραφούν νομικά και εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την απόφασή της να μην εγκρίνει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ