- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πετράλωνα: «Υπήρχε κατασκευαστική λύση αλλά δεν την επέλεξαν λόγω κόστους» - Πώς έπεσε η πολυκατοικία
«Η κλίση ήταν εμφανής εδώ και μια εβδομάδα» καταγγέλλουν κάτοικοι
Κατάρρευση 4ώροφης πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, τι λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοτικής Περιουσίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Αυτοψίες και ελέγχους στατικότητας σε όλα τα γειτονικά κτίρια της τετραώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε χθες (30.06) το μεσημερι στα Πετράλωνα, θα πραγματοποιήσουν και σήμερα ειδικά κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και του Δήμου Αθηναίων.
Το χάος ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 13:00 και ενώ σε γειτονικό οικόπεδο των Πετραλώνων ήταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες. Τότε ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος και το κτίριο παρουσίασε έντονη κλίση πριν καταρρεύσει ολοκληρωτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA υπήρχε κατασκευαστική λύση η οποία δεν επιλέχτηκε επειδή θα κόστιζε περισσότερο, κατά 4.000 ευρώ.
Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την ίδια στιγμή πως «η κλίση ήταν εμφανής εδώ και μια εβδομάδα».
«Εμείς τα γεγονότα που έχουμε δει και έχουμε πληροφορηθεί από χθες και ό,τι έχει κατατεθεί στην πολεοδομία, είναι ότι επί της ουσίας πρόκειται για δύο οικόπεδα.
Είναι το Αλκμήνης 20 και το Αλκμήνης 22. Στο Αλκμήνης 22 υπήρχε η υφιστάμενη οικοδομή, αυτή η οποία κατέρρευσε. Στο 20 υπήρχε ένα παλιό κτίσμα για το οποίο βγήκε άδεια κατεδάφισης και μετά εκδόθηκε μία άδεια ανέγερσης. Αφού είχε ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και είχαν σκάψει το πρώτο υπόγειο, ξεκίνησαν να ρίχνουν τα μπετά για τα θεμέλια επί της ουσίας, και εκεί έγινε η κατάρρευση», επεσήμανε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Πάρις Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοτικής Περιουσίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Επειδή το πρωί ξεκίνησε να παρατηρείται μία αποκόλληση της μίας πολυκατοικίας από την όμορη και μία κλίση, μετά από δύο ώρες παρατήρησης του φαινομένου, δεν μπορούσε να κάνει κανείς τίποτα. Είναι μη αναστρέψιμο. (…) Καταρχήν τα μεγάλα βάθη εκσκαφών γενικά στην περιοχή λόγω αρχαιολογίας αποφεύγονται. Άρα είμαι σίγουρος ότι η εκσκαφή δεν έχει φτάσει στα πέντε μέτρα. Το πρώτο υπόγειο ήταν στα τρία μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Χαρλαύτης.
Σήμερα στην Ευελπίδων οι πέντε συλληφθέντες
Έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας. Πρόκειται για τρεις μηχανικούς, ένας εκ των οποίων έκανε τη στατική μελέτη για την ανέγερση του κτιρίου, τον εργολάβο και τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου.
Οι πέντε συλληφθέντες θα μεταφερθούν σήμερα, Τετάρτη (1/7) στην Ευελπίδων και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβλέψει και άμεσα δόθηκε ένα χρηματικό ποσό στους ενοίκους της πολυκατοικίας που κατέρρευσε για τα πρώτα τους έξοδα. Επίσης, εξασφαλίστηκε ένας χώρος για τη διαμονή τους, ωστόσο οι ένοικοι της πολυκατοικίας επέλεξαν να μείνουν σε συγγενείς και φίλους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη ΜΕΘ η μητέρα της Νέστορα - Εκτεταμένες οι ζημιές
«Η κλίση ήταν εμφανής εδώ και μια εβδομάδα» καταγγέλλουν κάτοικοι
Ένας με ελαφρά εγκαύματα
Προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του ο 66χρονος που βρέθηκε νεκρός
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιοχή
Πώς μια «έξυπνη» σκούπα μπορεί να λύσει το μυστήριο
Συγκλονίζουν οι περιγραφές για την κατάρρευση της πολυκατοικίας
Χάρης Δούκας: «Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι στα Πετράλωνα»
Σε λίγα δευτερόλεπτα, μια τετραώροφη πολυκατοικία έγινε συντρίμμια
Οι ένοικοι πρόλαβαν να εκκενώσουν το κτίριο μετά από προειδοποίηση των εργαζομένων στο διπλανό εργοτάξιο
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια - Κατεδάφιζαν διώροφο κτίριο δίπλα στην πολυκατοικία που κατέρρευσε
Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών
Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο
Η απόφαση του δικαστηρίου
Δύο ειδικοί σκύλοι στο σημείο
Η ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος
Η ενημέρωση από την εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.