- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΛΑΣ για γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Δεν υπήρξε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, μόνο ανησυχία τρίτων προσώπων
«Δεν ανέφερε οποιοδήποτε περιστατικό βίας, απειλής ή ανάγκης προστασίας»
Η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για καταγγελία περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 39χρονης στην Καλαμάτα
Διευκρινιστική ανακοίνωση για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 39χρονης στην Καλαμάτα εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης (2.06) η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι ισχυρισμοί περί προηγούμενων καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του θύματος δεν επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που τηρούνται στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.
Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι για περιστατικό του Νοεμβρίου 2025, στο οποίο γίνεται αναφορά στο ρεπορτάζ, «δεν υπήρξε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία ούτε αναφορά περί ξυλοδαρμού ή κακοποίησης της γυναίκας» και ξεκαθαρίζει ότι «η ενημέρωση που είχε περιέλθει στην Αστυνομία αφορούσε αποκλειστικά ανησυχία τρίτων προσώπων, καθώς δεν είχε εμφανιστεί σε προγραμματισμένη δραστηριότητά της και δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις τους».
Αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Με αφορμή σημερινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ, καθώς και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονης γυναίκας στην Καλαμάτα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα και κάθε στοιχείο που αφορά το ιστορικό της εξετάζεται στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Ωστόσο, προς αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας, επισημαίνεται ότι οι ισχυρισμοί περί προηγούμενων καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του θύματος δεν επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που τηρούνται στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.
Ειδικότερα, κατά το περιστατικό του Νοεμβρίου 2025, στο οποίο γίνεται αναφορά στο ρεπορτάζ, δεν υπήρξε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία ούτε αναφορά περί ξυλοδαρμού ή κακοποίησης της γυναίκας. Η ενημέρωση που είχε περιέλθει στην Αστυνομία αφορούσε αποκλειστικά ανησυχία τρίτων προσώπων, καθώς δεν είχε εμφανιστεί σε προγραμματισμένη δραστηριότητά της και δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις τους.
Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν και μετέβησαν άμεσα στην οικία, όπου εντόπισαν τη γυναίκα καλά στην υγεία της. Κατά την επικοινωνία που είχαν μαζί της δεν ανέφερε οποιοδήποτε περιστατικό βίας, απειλής ή ανάγκης προστασίας, ούτε προέκυψε οποιαδήποτε ένδειξη που να στοιχειοθετεί περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή να δικαιολογεί περαιτέρω αστυνομικές ενέργειες. Παράλληλα, τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία, ουδέποτε είχε περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών αρχών καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων.
Αυτονόητο είναι ότι κάθε στοιχείο ή πληροφορία που συμβάλλει στη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών αξιολογείται από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, ενώ συνεχίζεται η συλλογή καταθέσεων και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η πληρέστερη δυνατή διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.
Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει κάθε αναφορά που σχετίζεται με ενδοοικογενειακή βία ως εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και ενεργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα επιχειρησιακά πρωτόκολλα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήλωναν αγροτεμάχια νεκρών για να εισπράττουν παράνομα επιδοτήσεις
Η ανακοίνωσή της Hellenic Train, τι θα γίνει με τη μεταφορά των επιβατών
«Δεν ανέφερε οποιοδήποτε περιστατικό βίας, απειλής ή ανάγκης προστασίας»
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συμπαίκτες του τον αποχαιρέτησαν
Γιατί σε κάποια σάιτ τις βλέπετε, σε κάποια όχι και σε άλλα σημεία του ελληνικού Τύπου μόνο με πίξελ
Ο νεαρός οδηγούσε το τετράτροχο όχημα όταν αυτό εξετράπη της πορείας του
Ο 41χρονος είχε φτιάξει προφίλ στο Instagram για να την παρακολουθεί
Ο δράστης τη μαχαίρωνε γρήγορα και με μανία
Σε εξέλιξη η έρευνα για το θανατηφόρο τροχαίο
Καταγγελία από γονείς για το σημείο όπου έγινε το ατύχημα
Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ενημέρωση από τη ΣΤΑΣΥ
Τι κατήγγειλε στις αρχές ο πατέρας του
Φέρεται να μην αντιλήφθηκαν τη δολοφονία της μητέρας τους ενώ διαπράχθηκε στο διπλανό δωμάτιο
Η 22χρονη τραυματίστηκε ελαφρώς στην προσπάθειά της να ξεφύγει
Το χρονικό του εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.