- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεφαλονιά - αδελφή Μυρτώς: Το πρόβλημα είναι το πώς ντυνόταν και γιατί φόραγε μίνι ή ότι κάποιοι την παράτησαν και πέθανε;
Ζήτησε από την κοινωνία να σεβαστούν τόσο το νεκρό κορίτσι όσο και την οικογένειά της
Ξεσπάει η αδελφή της Μυρτώς: «Το πρόβλημα είναι το πώς ντυνόταν και αν είχε χείλια ή ότι κάποιοι την παράτησαν και πέθανε;»
Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά, με την οικογένειά της να ζητά απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε το παιδί τους.
Οι γονείς και η αδελφή της είναι συντετριμμένοι και καταγγέλλουν εγκατάλειψη απαιτώντας δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση στην κοινωνία για σεβασμό. Σε ότι αφορά στους τρεις συλληφθέντες από την Κεφαλονιά, εξακολουθούν να παραμένουν υπό κράτηση και αύριο αναμένεται να απολογηθούν. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλήψεως.
Η αδερφή της μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» και ζήτησε να σταματήσουν τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση της κοπέλας. Παρακάλεσε τον κόσμο να σταματήσουν να σχολιάσουν το τί φορούσε η Μυρτώ και το αν είχε βάλει υαλουρονικό στα χείλη της αλλά να εστιάσουν στην ουσία του θέματος, το οποίο είναι πως ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του.
«Δεν ξέρω ποια είναι η δικογραφία και δεν μπορώ να κατηγορώ έτσι επειδή πληγώνομαι αλλά υπάρχει ένα έγκλημα, ένα λάθος, μια κατάσταση που είναι άσχημη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα σας είναι να κάτσετε να σχολιάσετε κάτω από social, ότι αυτό το κορίτσι είχε χείλια; Ότι ήταν πλαστικοποιημένο; Ότι έβγαινε και γύριζε; Αυτό είναι το πρόβλημα; Ή ότι υπάρχουν άνθρωποι που την παρατήσανε και πέθανε; Πρέπει να ντρέπεστε. Καθόμαστε και δίνουμε σημασία σε πράγματα που αυτήν την στιγμή θα έπρεπε να αγνοούμε. Καθόμαστε και δίνουμε αξία σε ανθρώπους που η ψυχή τους υπάρχει μόνο και μόνο για να βγάζουν λάσπη».
Το μήνυμα της αδερφής της Μυρτώς
Εμφανώς ταραγμένη η αδερφή της Μυρτώς είπε στον αέρα της εκπομπής: «Θέλω να παρακαλέσω, αν όχι όλο τον κόσμο, την τοπική κοινωνία εδώ, την Κεφαλονιά, που είναι το μέρος, που μπορεί να μην μεγάλωσα, γιατί ήμουν Αθήνα, αλλά είναι το μέρος που αγαπώ και δοξάζω που πάω, σας παρακαλώ, πάρα πολύ μέσα από τη ψυχή μου, να δείξετε λίγο σεβασμό, αν όχι στο γεγονός, στο αποτέλεσμα που έχει αυτό το γεγονός. Χάθηκε ένας άνθρωπος, μια ψυχή 19χρονών. Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε το τί και πώς για να υπάρξει ένα λεπτό αξίας στη ζωή σας. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
Καταλαβαίνω πως κάποιοι άνθρωποι από το σπίτι τους, ίσως έχουν πάρει τις αρχές να μην κοιτάνε το βάθος ενός προβλήματος, και να εστιάζουν γύρω - γύρω για να πουν την εξυπνάδα και να πάρουν ένα μπράβο, ένα like, ή δεν ξέρω τί. Και ρίχνουν λάσπη, για να νιώσουν ότι κάτι είναι στη ζωή τους, ότι η ζωή τους έχει ένα νόημα. Έχω βαρεθεί όλη μου τη ζωή. Τι κάνει ο πατέρας, τι κάνει η μάνα, τι κάνει η αδερφή, γιατί έχει νύχια, γιατί έχει χείλια, γιατί φόραγε μίνι. Αυτό είναι το πρόβλημα; Πώς ήταν το παιδί και πώς ντυνόταν;
Εκεί είναι το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την στιγμή; Δεν ξέρω ποια είναι η δικογραφία και δεν μπορώ να κατηγορώ έτσι επειδή πληγώνομαι αλλά υπάρχει ένα έγκλημα, ένα λάθος, μια κατάσταση που είναι άσχημη. Όλοι έχουμε παιδιά, και το πρόβλημα σας είναι να κάτσετε να σχολιάσετε κάτω από social, ότι τι; Ότι αυτό το κορίτσι είχε χείλια; Ότι ήταν πλαστικοποιημένο; ότι έβγαινε και γύριζε; Αυτό είναι το πρόβλημα; Ή ότι υπάρχουν άνθρωποι που την παρατήσανε και πέθανε;
Πρέπει να ντρέπεστε. Καθόμαστε και δίνουμε σημασία σε πράγματα που αυτήν την στιγμή θα έπρεπε να αγνοούμε. Καθόμαστε και δίνουμε αξία σε ανθρώπους που η ψυχή τους υπάρχει μόνο και μόνο για να βγάζουν λάσπη, γιατί έχω βαρεθεί στα 52 μου χρόνια να ακούω λάσπη. Τι έκανε ο πατέρας μου, τι έκανε η δική μου μάνα, τι έκανε η μαμά της Μυρτούς, τι έκανε η Μυρτώ, αλλά δεν κοιτάτε τι έκαναν στη Μυρτώ, δεν κοιτάτε τι κάνουν στα παιδιά σας, δεν κοιτάτε τι γίνετε σε αυτήν την βρωμοκοινωνία».
Λίγη ώρα αργότερα, η αδερφή της 19χρονης Μυρτώς, μίλησε και στο δελτίο ειδήσεων του Alpha όπου ζήτησε να πληρώσουν οι υπαίτιοι για τον θάνατο της νεαρής κοπέλας. «Οι φταίχτες να πληρώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απολογήθηκαν για 9 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα
Κλειστά τα καταστήματα αύριο μέχρι το μεσημέρι λόγω πένθους
Η μαρτυρία της γειτόνισσας για το περιστατικό
Κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο γραφείο του και του κρέμασαν μία πινακίδα στον λαιμό του
Έπεσαν μαζί χέρι-χέρι, νεκρή η μία - Δίνει μάχη με τη ζωή της η δεύτερη
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χορηγούσαν στο παιδί ηρεμιστικά για να μην κλαίει
Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο από το επεισόδιο με ρόπαλα
Σε κρίσιμη κατάσταση η δεύτερη κοπέλα
Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, ροζ κοκαΐνης και κάνναβης εντοπίστηκε μετά από στοχευμένη αστυνομική έρευνα
Η περιγραφή του περιπτερά
Τι βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων
Ποια είναι η κατάσταση της νεαρής μητέρας που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ
Η συντροφική βία σπάνια εκδηλώνεται χωρίς να έχουν προηγηθεί ενδείξεις
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Γιατί η μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς αύξηση παραγωγικότητας μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος, πιέσεις στις επιχειρήσεις και νέες ανισότητες στην αγορά εργασίας
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τους
«Η αλήθεια είναι ότι και εγώ ξεκίνησα κάπως»
Με αιματώματα και κατάγματα νοσηλεύεται η 28χρονη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.