- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 2 ετών σε δάσκαλο για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
O 49χρονος εκπαιδευτικός ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
«Ποτέ δεν την άγγιξα, ούτε είχα σεξουαλική διάθεση με τα παιδιά», απολογήθηκε ο ο 49χρονος
Δάσκαλος σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 2 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση έξι μαθητριών του, ηλικίας 10 και 11 ετών, κατά το σχολικό έτος 2024-25.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατά συρροή, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ η ποινή αποφασίστηκε να μετατραπεί προς 10 ευρώ, ημερησίως. Κατά της απόφασης ο 49χρονος εκπαιδευτικός άσκησε έφεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία 11χρονης (τότε) μαθήτριας, η οποία εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της ότι έλαβε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, μήνυμα σεξουαλικού περιεχόμενου από τον κατηγορούμενο δάσκαλο. Ακολούθησαν καταγγελίες άλλων πέντε μαθητριών του, οι οποίες αφορούσαν ανάρμοστες συμπεριφορές, όπως ψαύσεις κ.ά. Σύμφωνα, δε, με όσα κατέθεσαν μάρτυρες, ο 49χρονος συνήθιζε να προσφέρει στις ανήλικες μαθήτριες σοκολάτες, σάντουιτς και χρήματα.
Ο ίδιος στην απολογία του αποδέχθηκε μόνο το μήνυμα που απέστειλε στην 11χρονη, ενώ αναφερόμενος στις υπόλοιπες καταγγελίες έκανε λόγο για «τσουνάμι παραπληροφόρησης». «Ήμουν σε πλήρη αποδιοργάνωση, δεν είχα αίσθηση τι κάνω, δεν ήμουν ο εαυτός μου» απολογήθηκε για το μήνυμα που ομολόγησε ότι έστειλε, τονίζοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και αντιμετώπιζε προβλήματα. «Ποτέ δεν την άγγιξα, ούτε είχα σεξουαλική διάθεση με τα παιδιά», πρόσθεσε ο 49χρονος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος
Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα δεδομένα
Η ανάρτηση 14 χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο
Κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φωτιά κατά την διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών
Η δικαστική απόφαση αφορά αποκλειστικά το αίτημα έκδοσης
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 5 μέλη τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί
Τι καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του ζώου
Νέα στοιχεία για την υπόθεση
Είχαν εκκενωθεί προληπτικά και διπλανές πολυκατοικίες
Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί οχημάτων αν δουν αγριογούρουνο στον δρόμο
Ο 65χρονος εγκλωβίστηκε στο όχημα
«Κατάλαβαν τα κορίτσια, έβαλαν τα κλάματα», λέει ο θυρωρός για την αντίδραση των κοριτσιών
Ο 73χρονος ποινικολόγος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι - Εντοπίστηκε γυμνός σε λίμνη αίματος
Εντοπίστηκαν σοβαρές δυσλειτουργίες και διοικητικές παραλείψεις
Η καταγγελία στις αρχές
Ο ποινικολόγος έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι
Τον εντόπισαν νεκρό οι 16χρονες κόρες του, οι οποίες τον αναζητούσαν για ώρες
Πώς δρουν οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.