- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Γαύδος: Οι μαθητές του σχολείο της Βούλας είχαν μεταβεί για να παρελάσουν με τις μαθητές του νησιού την 25η Μαρτίου
Εγκλωβισμένοι παραμένουν εδώ και πέντε ημέρες στη Γαύδο οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί με τους γονείς τους στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για να συμμετάσχουν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμενα, στη Γαύδο ταξίδεψαν περίπου 47 άτομα, μαθητές - για να παρελάσουν μαζί με τα λιγοστά παιδιά του ακριτικού νησιού την 25η Μαρτίου - και κάποιοι γονείς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, Γιώργος Ντούτσουλης, μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκοινωνιών. Όπως εξήγησε, το πλοίο που συνδέει το νησί με τα Σφακιά είναι ανοιχτού τύπου, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου, όταν οι άνεμοι ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Σύμφωνα με τον κ. Ντούτσουλη, υπήρξε άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση πως, σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέψει τη δρομολόγηση του συμβατικού πλοίου σήμερα (30.3), θα επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για τον απεγκλωβισμό μαθητών και γονέων. Ο κ. Ντούτσουλης περιέγραψε και την καθημερινότητα των μαθητών στο νησί όλες αυτές τις μέρες, σημειώνοντας πως περνούν τέλεια και δεν θέλουν να φύγουν. Πέρα από το πρακτικό σκέλος της επιστροφής, ο κ. Ντουτσούλης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την πραγματικότητα των ακριτικών νησιών. «Μέσα από τη δική μας δοκιμασία, η οποία προφανώς έχει ημερομηνία λήξεως, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η απομόνωση που βιώνουν αυτά τα νησιά», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας
Αγανακτισμένοι οι γονείς - Ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους
Τι δείχνουν οι μελέτες ατόμων με παραβατική συμπεριφορά
Τον νεαρό άνδρα αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του
Το κορίτσι ξεκάθαρα χαιρόταν που περίμενε, τον χάριζε τον χρόνο του. Είχε έρθει προετοιμασμένο, ήταν φανερό. Περίμενε τον Λάζλο Κρασναχορκάι για να της υπογράψει το βιβλίο του.
Έμεινε στη φυλακή 18 μήνες
Ο γιος ζούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα
Ήχησε σε Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία
«Δε μιλά κανείς για τα παιδιά που δίνουν τεράστια μάχη σε χειρουργεία και ψυχιατρεία»
Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού
«Πείτε μου τι κάνετε εδώ!»
Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για άσκηση βίας από αστυνομικούς σε Πάνο και Μιρέλα Ρούτσι καθώς και στην ίδια
Αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές
Η νέα κουλτούρα του «single economy» επαναπροσδιορίζει τη ζωή, όχι ως κοινότητα αλλά ως συλλογή εμπειριών
Η αστυνομία, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, προχώρησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δύο δραστών
«Η βία δεν είναι ούτε ανεκτή, ούτε διαπραγματεύσιμη», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού
Σχεδόν 8 στα 10 δυστυχήματα καταγράφονται σε αστικό περιβάλλον
Μια ιστορία σαν σκοτεινό θρίλερ, χωρίς ποτέ να κλείσει πραγματικά
Ποιο το επικρατέστερο σενάριο - Στο μικροσκόπιο των αρχών η ληστεία και το κινητό της τηλέφωνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.