Κοινωνια

Σοβαρό ατύχημα για τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη στην Πάτρα - Η πρώτη ανάρτησή του

Τι αναφέρουν τα τοπικά μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρέας Ηλιάδης
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ένα σοβαρό ατύχημα ενώ κινούνταν με το ποδήλατό του στον ποδηλατόδρομο της Πάτρας

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης (11.3) ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του στον Ποδηλατόδρομο της πόλης στο ύψος του νέου ΚΤΕΛ. 

Σύμφωνα με το tempo24.gr, το ποδήλατο που οδηγούσε ο Ανδρέας Ηλιάδης συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ποδήλατο, καθώς οι ρόδες τους μπήκαν στις ράγες του τρένου. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν και οι δύο ποδηλάτες την ισορροπία τους και να πέσουν στο έδαφος. Ο εντατικολόγος που τραυματίσθηκε στον λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός του μεταφέρθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου του, όπου εξετάστηκε από συναδέλφους του διαφόρων ειδικοτήτων. Υποβλήθηκε επίσης σε λαρυγγοσκόπηση, αξονική τομογραφία, ακτινογραφία θώρακος και αιματολογικές εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, έχει κάταγμα σε οστό του λάρυγγα, αιμάτωμα και έντονο οίδημα. Παρουσιάζει δυσκολία στην κατάποση (δυσκαταποσία), έντονο πόνο και αδυναμία διαχείρισης σάλιου. Ο κ. Ηλιάδης έχει επίσης εκδορές στα πόδια και μώλωπες στα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου έγινε το ατύχημα δεν υπάρχει κατάλληλη πρόβλεψη για την ασφαλή διέλευση των ποδηλατών. Έτσι οι ποδηλάτες αναγκάζονται να κινηθούν σε τροχιά που διασταυρώνεται επικίνδυνα με τις σιδηροδρομικές ράγες, όταν κατευθύνονται προς την Πάτρα ή επιστρέφουν από αυτήν.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Ηλιάδη μετά το ατύχημα με το ποδήλατο

Με ανάρτησή του ο Ανδρέας Ηλιάδης, τονίζει την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στον ποδηλατόδρομο της πόλης. Ο κ. Ηλιάδης, αναφερόμενος στο πρόσφατο συμβάν που σημειώθηκε στον ποδηλατόδρομο, τονίζει ότι όσοι εργάζονται καθημερινά για τη διάσωση παιδιών στη ΜΕΘ δίνουν «μάχες» και γι’ αυτό αναμένουν από τους αρμόδιους να δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών μέσα στον αστικό ιστό.

«Σαν γιατρός που δίνει μάχες στην μονάδα μαζί με την ομάδα μου για τη διάσωση μικρών παιδιών, απαιτώ από τους αρμόδιους να πράττουν τουλάχιστον το ίδιο για την ασφάλεια των πολιτών μέσα στην πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στην παρέμβασή του υπογραμμίζει ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις και όχι παρεμβάσεις «για το θεαθήναι», σημειώνοντας ότι προτάσεις που περιορίζονται μόνο στην τοποθέτηση πινακίδων δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Με την ίδια ανάρτηση προτείνει μια λύση που, όπως αναφέρει, εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Πρόκειται για την τοποθέτηση ειδικού καουτσούκ στις ράγες του τρένου, υλικό γνωστό ως Velogleis, το οποίο γεμίζει το κενό στις γραμμές και προστατεύει ποδήλατα, μηχανές και αυτοκίνητα από ατυχήματα, προσαρμοζόμενο όταν περνά το τρένο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έρωτας που σπάζει το τόξο του» [π. 1896], γλυπτό του Γεώργιου Βρούτου
Η κηδεία του έρωτα

Πήγα στον τελευταίο μας αποχαιρετισμό «θεραπευμένος», χωρίς πολλά μπαγκάζια. Με τρυφερότητα και περιέργεια για την ανακεφαλαίωση του κόσμου του, όπως είθισται να συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίσταση

Doomscrolling
Ο ελεύθερος xρόνος ως reel

Όσα κάποτε αποτελούσαν απλά «χόμπι» ασκούνται πια ολοένα και περισσότερο σε επίπεδο ημι-επαγγελματικό, τόσο ώστε η έκθεσή τους στα social να έχει κάποια αξία σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY