- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε βλέπω, πατριαρχία
Τέσσερις άντρες, ψημένοι από τη ζωή, σε μια επαρχιακή ταβέρνα, σιωπηλοί και συνοφρυωμένοι, να κοιτάζουν και να δοξάζουν το πουλί τους στημένο στο κέντρο του εορταστικού τραπεζιού
Η πατριαρχία και το «μπουρανί», το έθιμο του φαλλού στο καρναβάλι Τυρνάβου
Την έψαχνα, την έψαχνα, παίδες μου αγαπημένοι, τη διαβόητη πατριαρχία και δεν την εντόπιζα χειροπιαστή. Όλο κάτι στο περίπου μου εμφανιζόταν, κάτι που σήκωνε συζήτηση, μα και μου, και λεκτικούς πολέμους με το ισχυρό φύλο, που άρχισε να νιώθει ανίσχυρο.
Την Καθαρά Δευτέρα, όμως, καθάρισα! Επιστρέφοντας από μια ωραιότατη και χιονοπασπαλισμένη ορειβασία στον Κίσσαβο, περάσαμε από τον γραφικό Τύρναβο, πατρίδα του ποιοτικού τσίπουρου και των τοπικών φαλλικών εθίμων. Βολτάριζα λοιπόν στην πλατεία, που ήταν φίσκα από τον κόσμο – όλοι με τα καλά τους και ελαφρώς πιωμένοι, εννοείται. Ανέβαινα τα σοκάκια, κατέβαινα τα σοκάκια και τότε την είδα! Η πατριαρχία ήταν μπροστά μου ζωντανή, λιτή, επιβλητική και αναμφισβήτητη. Τη φωτογράφισα για να τη δείτε κι εσείς και να μην ψάχνετε πια για άλλον ορισμό. Όταν σας ρωτάνε, να λέτε: «Πατριαρχία είναι τέσσερις άντρες, ψημένοι από τη ζωή, σε μια επαρχιακή ταβέρνα, σιωπηλοί και συνοφρυωμένοι, να κοιτάζουν και να δοξάζουν το πουλί τους στημένο στο κέντρο του εορταστικού τραπεζιού». Άμα δεν το πιάσουν με τη μία, μπορείτε να τους δείξετε τη φωτογραφία μου.
Καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αλλαγές στη νομοθεσία διεθνώς αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την ευθανασία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο.
Γνωστός στις Αρχές ο δράστης
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Συνεχίζει να καίγεται ο χώρος
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα της
Το κορίτσι παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη μέσω εικονικών τιμολογίων, εταιρειών που πτώχευαν και εξαφανισμένων εμπόρων
Στη φυλακή οδηγείται ο 25χρονος μετά την απολογία του - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το δυστύχημα
Οι αρχές αναζητούν τρία μέλη και τον αρχηγό της σπείρας
Τραγικό τέλος στις έρευνες
Ξεκινά η διαδικασία επαναπατρισμού των σορών των γονιών και της αδελφής της
Η ένταση έξω από εκκλησία λίγες ώρες πριν το πανηγύρι
Εκτιμάται ότι ο θάνατός της επήλθε περίπου οκτώ ημέρες πριν από τον εντοπισμό της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.