- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ζητά ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Ξέσπασε η μητέρα της
«Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μία συγγνώμη»
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ζητά ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, η υπόθεση επανήλθε σήμερα στο Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο, καθώς ο κατηγορούμενος ζητά να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά επικαλούμενος «μειωμένο καταλογισμό».
Η Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021 όταν ο σύντροφός της τήν έσπρωξε από τα βράχια, όσο βρίσκοντας στις καλοκαιρινές τους διακοπές, ισχυριζόμενος αργότερα ότι «χάλασε η φάση».
Αρχικά η ποινή που του αποδόθηκε από το δικαστήριο ήταν ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο η υπόθεση ξανανοίγει με εκείνον να ζητά να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Η μητέρα του θύματος και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια έκαναν νέες δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η ίδια υποστήριξε πως τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της θα ζήσουν ξανά σήμερα τη στυγερή γυναικοκτονία που έγινε στη Φολέγανδρο, κατά τις διακοπές του ζευγαριού.
«Είναι δύσκολες οι στιγμές που θα περάσουμε, καλούμαστε να τον δούμε στο Εφετείο γιατί θεωρεί ότι έχει ελαφρυντικά και πρέπει να του αποδοθούν. Δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό, ήξερε 100% τι έκανε και απλά σκότωσε την Γαρυφαλλιά μας. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να σαπίσει στη φυλακή, να μην βγει ποτέ. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει γιατί τους δίνει δικαιώματα ενώ το παιδί μου είναι στα 4 μάρμαρα και εκείνος συνεχίζει και ζει και ζητά ελαφρυντικά χωρίς μεταμέλεια ή ηθικό φραγμό.
Λυπάμαι για τη Γαρυφαλλιά μου που δεν ζει, ήταν σπουδαίο παιδί, άνθρωπος και επιστήμονας, είχε να δώσει πολλά. Ήταν ευλογία που ζούσε μαζί μας 26 χρόνια. Αυτά τα κατακάθια πρέπει να μπουν ισόβια και να μην δουν ξανά τον ήλιο, όχι να ζητούν ελαφρυντικά και να μας τρέχουν στη Σύρο και να ζούμε ξανά τη δολοφονία. Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μία συγγνώμη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση πλήθους αντικειμένων
Δεν έχασε την όρασή του για μερικά χιλιοστά - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Kρατείται ο ένας εξ αυτών
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο διασύνδεσης με τουρκικές συμμορίες
Ο νεαρός φίλος του θύματος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές και παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας
Ανήλικοι και ενήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες - Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή
Διπλάσια από το όριο η ταχύτητα στο ύψος της Θέρμης - Αντιμέτωπος με βαριές ποινές
Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος κατηγορούμενος - Στο μικροσκόπιο το οπαδικό κίνητρο
Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο
Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία του συρμού
Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και τρίτο άτομο
Tα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση
Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για την αιτία θανάτου
Δύο ακόμη άτομα διώκονται με τον Αθλητικό Νόμο - Αποκλείστηκε σύνδεση με την υπόθεση «αυτόκλητων τιμωρών»
Η πιεστική πραγματικότητα των ανθρώπων που στέκονται πίσω από τις σχολικές έδρες
Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε στην αστυνομία με τον δικηγόρο του - Τι υποστηρίζει
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το θύμα δέχθηκε δύο μαχαιριές
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας
Ο 23χρονος παραδόθηκε στην Ασφάλεια και ισχυρίζεται ότι τραυμάτισε τον 20χρονο σε αυτοάμυνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.