- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ζητά ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Ξέσπασε η μητέρα της
«Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μία συγγνώμη»
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ζητά ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, η υπόθεση επανήλθε σήμερα στο Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο, καθώς ο κατηγορούμενος ζητά να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά επικαλούμενος «μειωμένο καταλογισμό».
Η Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021 όταν ο σύντροφός της τήν έσπρωξε από τα βράχια, όσο βρίσκοντας στις καλοκαιρινές τους διακοπές, ισχυριζόμενος αργότερα ότι «χάλασε η φάση».
Αρχικά η ποινή που του αποδόθηκε από το δικαστήριο ήταν ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο η υπόθεση ξανανοίγει με εκείνον να ζητά να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Η μητέρα του θύματος και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια έκαναν νέες δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η ίδια υποστήριξε πως τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της θα ζήσουν ξανά σήμερα τη στυγερή γυναικοκτονία που έγινε στη Φολέγανδρο, κατά τις διακοπές του ζευγαριού.
«Είναι δύσκολες οι στιγμές που θα περάσουμε, καλούμαστε να τον δούμε στο Εφετείο γιατί θεωρεί ότι έχει ελαφρυντικά και πρέπει να του αποδοθούν. Δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό, ήξερε 100% τι έκανε και απλά σκότωσε την Γαρυφαλλιά μας. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να σαπίσει στη φυλακή, να μην βγει ποτέ. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει γιατί τους δίνει δικαιώματα ενώ το παιδί μου είναι στα 4 μάρμαρα και εκείνος συνεχίζει και ζει και ζητά ελαφρυντικά χωρίς μεταμέλεια ή ηθικό φραγμό.
Λυπάμαι για τη Γαρυφαλλιά μου που δεν ζει, ήταν σπουδαίο παιδί, άνθρωπος και επιστήμονας, είχε να δώσει πολλά. Ήταν ευλογία που ζούσε μαζί μας 26 χρόνια. Αυτά τα κατακάθια πρέπει να μπουν ισόβια και να μην δουν ξανά τον ήλιο, όχι να ζητούν ελαφρυντικά και να μας τρέχουν στη Σύρο και να ζούμε ξανά τη δολοφονία. Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μία συγγνώμη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε την 60χρονη μετά από έρευνα με υλικό από κάμερες ασφαλείας - Σχηματίζεται δικογραφία
Νέες λεπτομέρειες στο φως - Τι ισχυρίζεται ο 43χρονος
Η σορός του άνδρα βρέθηκε από τους πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης
Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της 45χρονης
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας
Ανάγκαζαν κορίτσια να χαράζουν τα ονόματά τους στο σώμα τους
Μαραθώνια η διαδικασία των απολογιών
«Έστηνε σκηνικά θανάτου, παρουσίαζε τον εαυτό της ως σωτήρα των θυμάτων και όχι ως εκτελεστή αυτών»
Φιλοζωικές οργανώσεις τον έχουν επικηρύξει
Στρατολογούσαν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική και τις εκβίαζαν
Την Τρίτη η απολογία του ενοικιαστή για υπόθεση ναρκωτικών
Ο ανήλικος μαζί με συνεργό του ακινητοποίησαν το θύμα - Στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά και γκλοπ
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 45χρονης
Στα δικαστήρια 4 από τους 7 συλληφθέντες της οργάνωσης - Είχε 86.000 πελάτες και κέρδη άνω των 7 εκατ. ευρώ
Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την υπόθεση ξυλοδαρμού του νεαρού έξω από το σπίτι του
Οι Αρχές εξετάζουν τα ευρήματα από το σπίτι της 45χρονης - Τα σενάρια εγκληματικής ενέργειας
Επίθεση δέχτηκαν τα τηλεοπτικά συνεργεία μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας
Οικονομικές διαφορές εξετάζουν οι Αρχές ως κίνητρο
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο 71χρονος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.