- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός, υποστηρίζει ο «Φραπές»
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar;»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά, υποστηρίζει ο «Φραπές»
Ο «Φραπές», ή αλλιώς Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, πιάστηκε στην τσιμπίδα της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να έχει στους λογαριασμούς του περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει για την περίοδο 2021 – 2023.
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar; Ένα αγροτικό έχω, φορτωμένο μέρα και νύχτα ζωοτροφές», είπε μεταξύ άλλων ο κρητικός αγροτοσυνδικαλιστής στο Creta24, ο οποίος ελέγχεται και από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Είμαι καθαρός, θα κινηθώ νομικά, όλα είναι ψέματα», επεσήμανε ο κ. Ξυλούρης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός».
ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαράζ συλλήψεων από το ελληνικό FBI σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα
Σε τουλάχιστον 37 συλλήψεις έχει προχωρήσει το ελληνικό FBI για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση τόσο στην Αττική, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 37 συλλήψεις για «κακουργηματικές απάτες σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της εθνικής οικονομίας, λαμβάνοντας παρανόμως ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω ψευδών δηλώσεων».
Την επιχείρηση συντονίζει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και εκτείνεται σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Έδεσσα, Ιωάννινα Αττική και Κρήτη «για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε κακουργηματικές απάτες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχευαν τους πιο ευάλωτους οικονομικά για να τους πείσουν πως τους χρειάζονται
Στο σημείο είχαν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ
Ρεπορτάζ από την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα, εκεί όπου η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια και οι προκαταλήψεις συνθέτουν την καθημερινότητα μιας γειτονιάς που ζητά να μην ξεχαστεί
Δεν είχε ποτέ άρρωστο ανιψιό όπως έλεγε σε εκπομπές και δωρητές
Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο εισαγγελέας
Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΤΕΕΜ
«Ο ουρανός είχε γίνει πορτοκαλί - Άκουγα ουρλιαχτά»
Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πατέρα του ιδιοκτήτη του ζώου
Η καταγγελία της 16χρονης
Επιμένει στην αθωότητά του ο 36χρονος - «Δεν τον σκότωσα εγώ»
Η έρευνα φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση του Άγγελου Γιαννακόπουλου
Τα τέσσερα ερωτήματα που θέτει στην Πρυτανεία
Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών
Το δίκυκλο που οδηγούσε η 68χρονη συγκρούστηκε με αγροτικό
Οδηγούσε για χιλιόμετρα ανάποδα μέχρι να δει το περιπολικό
Άτομα με κράνη μπήκαν σε συνέλευση φοιτητών και πέταξαν μολότοφ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι λέει ο θρησκειολόγος Βασίλης Μακρίδης και οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι θεολόγοι και πολιτικοί επιστήμονες
Αναφορές για τραυματία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.