Μαφία στην Κρήτη: Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια του κυκλώματος εκβιαστών
Στο μεταξύ αναμένεται να περάσει την πόρτα ανακριτή και εισαγγελέα ο πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος
Μαφία στην Κρήτη: Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια του κυκλώματος εκβιαστών
Η Κρήτη συγκλονίζεται από μια υπόθεση που έχει όλα τα στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος: εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, μεσάζοντες και αμφιλεγόμενες συναλλαγές γύρω από εκκλησιαστική περιουσία. Δύο αδέλφια, γνωστοί ξενοδόχοι από τον Σταυρό Χανίων, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που σχετίζεται με την πώληση έκτασης της Μονής Τζαγκαρόλων.
Στην Κρήτη, η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς τα δύο αδέλφια – ηλικίας 57 και 47 ετών – φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος. Ο μεγαλύτερος θεωρείται από τις αρχές ο «αρχηγός», ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνουν εκβίαση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπορία επιρροής, δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ο δικηγόρος του ενός εκ των απολογούμενων Νίκος Αρβανιτάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως, ο πελάτης του εξαρχής αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του και αποστασιοποιείται από τις όποιες κατηγορίες βαρύνουν τον συγκατηγορούμενο του, "... ο οποίος, ασχέτως ποια σχέση έχουν μεταξύ τους, εξαρχής διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την αθωότητά του και αυτό το αποδεικνύει με έγγραφα στοιχεία".
Όπως είπε ο κ. Αρβανιτάκης, για τα περί ευθύνης του ενός κατηγορούμενου, για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμεί δίκη στα αστικά δικαστήρια "... και επί αυτού δεν έχει καμία ανάμειξη ο πελάτης μου κατά το μέρος που τον αφορά σε τέτοιες υποθέσεις. Αυτά όλα πιστεύω ότι θα καταρριφθούν και θα κονιορτοποιηθούν στο μελλοντικό ακροατήριο του κακουργιοδικείου.... Η άποψή μου, και η άποψη όλων των συναδέλφων που κάνουμε συνυπεράσπιση, νομίζουμε πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος εκβιασμού, όπως παρουσιάζεται στο κατηγορητήριο".
Στο μεταξύ αναμένεται να περάσει την πόρτα ανακριτή και εισαγγελέα ο πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων και επίσκοπος Δορυλαίου, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση των 175 στρεμμάτων και το έγγραφο το οποίο υπέγραψε και παρέδωσε στον έναν εκ των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη έκταση στο Σταυρό Ακρωτηρίου, δεν ανήκει στην περιουσία της Ιεράς Μονής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελαφρά τραυματίστηκε ο 71χρονος οδηγός του άλλου ΙΧ
Ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα εγκλήματα
Ισχυρίζεται πως είναι αθώος
«Η Παρασκευή έγινε ξαφνικά Άννα»
Υπήρξε διαφωνία για την υπερασπιστική γραμμή
Ρεπορτάζ από την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα, εκεί όπου η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια και οι προκαταλήψεις συνθέτουν την καθημερινότητα μιας γειτονιάς που ζητά να μην ξεχαστεί
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει
Τι υποστηρίζει η συνήγορός της
Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Ξεκίνησε η δίκη της 26χρονης για τις δολοφονίες τριών βρεφών
Τι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο
Πριν ζητήσουμε από ένα παιδί να γίνει ενεργός πολίτης, αξίζει να του δώσουμε τον χώρο να γίνει σκεπτόμενος.
Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης
Μπαράζ ελέγχων το πρωί της Παρασκευής από στελέχη της ΤΕΕΜ
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τον θάνατό του
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
«Στείλε μου, γιατί θα παίξω κάτι πειραγμένα, θα πάρουμε τα τριπλά» έλεγε
O 47χρονος εκτινάχθηκε έξω από το αυτοκίνητο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.