Κοινωνια

Αστυνομικός έσωσε πολίτη κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ επί 20 λεπτά στη Σαντορίνη - «Χρησιμοποίησα τις γνώσεις μου από την εκπαίδευση»

Η υπεράνθρωπη προσπάθειά του ήταν καθοριστική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός έσωσε πολίτη κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ επί 20 λεπτά στη Σαντορίνη - «Χρησιμοποίησα τις γνώσεις μου από την εκπαίδευση»
Αστυνομικός έσωσε πολίτη κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ επί 20 λεπτά στη Σαντορίνη - «Χρησιμοποίησα τις γνώσεις μου από την εκπαίδευση» © Glomex/ Screenshot

Αστυνομικός έσωσε πολίτη κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ επί 20 λεπτά στη Σαντορίνη 

Ένας αστυνομικός έσωσε τη ζωή ενός άνδρα που κατέρρευσε στο δρόμο, στη Σαντορίνη το απόγευμα του Σαββάτου, κάνοντάς του επί 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθει ασθενοφόρο.

Ο αστυνομικός Σάκης Καμπούρης που έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα (1.09) για την γενναία του πράξη.

Όπως διηγείται: «Πολίτης κάλεσε τον αξιωματικό υπηρεσίας της υποδιεύθυνσης αστυνομίας Θήρας και ενημέρωσε πως κάποιος συνάνθρωπός μας βρισκόταν στο οδόστρωμα, έξω από το όχημά του. Έσπευσα με το δίκυκλό μου στο σημείο όπου βρήκα τον άνθρωπο χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς αναπνοή. Χρησιμοποίησα τις γνώσεις μου από την εκπαίδευσή μας στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης για την παροχή πρώτων βοηθειών και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ».

«Δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής. Όταν προσήλθε ο σταθμός του ΕΚΑΒ, χρησιμοποιήσαμε και τον απινιδωτή που είχανε. Πάλι δεν είχαμε καμία ένδειξη. Ευτυχώς επανήλθε στο νοσοκομείο, με τη χορήγηση φαρμάκων. Tότε χαρήκαμε φυσικά όλοι και πήγαν όλα καλά», συνέχισε.

«Ο κύριος είναι 74 ετών, έχει επανέλθει η λειτουργία του και βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, όπου μεταφέρθηκε για να συνεχίσει και αυτός τον αγώνα του για να επανέλθει στην οικογένειά του», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY