- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Με καταπακτές σε φορτηγό μετέφερε παράνομους μετανάστες από Έβρο προς Θεσσαλονίκη - Του είχαν τάξει μεροκάματο 32.000 ευρώ
Σύλληψη 31χρονου μετά από μπλόκο της ΕΛΑΣ
Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο οι αρχές εντόπισαν 16 μετανάστες στιβαγμένους στις κρυψώνες του φορτηγού
Μεροκάματο 32.000 ευρώ για να μεταφέρει 16 παράνομους μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, σκόπευε να βγάλει ένας νεαρός Έλληνας ο οποίος έπεσε σε μπλόκο των αστυνομικών της συμπρωτεύουσας.
Για να διανύσει σχεδόν 400 χιλιόμετρα, ο 31χρονος θα πληρωνόταν από τα μέλη συμμορίας λαθροδιακινητών που έχουν έδρα στην Τουρκία το ποσό των 2.000 ευρώ, για κάθε έναν εκ των παράνομων μεταναστών. Τα χρήματα, είχαν ήδη δοθεί στους Τούρκους διακινητές και το ραντεβού είχε κανονιστεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο 31χρονος φαίνεται πως είναι παλιός …στο κουρμπέτι, αφού το φορτηγό του όχημα είχε τροποποιηθεί με ευφάνταστο τρόπο και είχε κατασκευάσει κρυψώνες που ήταν αδύνατο να εντοπιστούν ακόμη και από τα πιο έμπειρα μάτια των αστυνομικών. Η δράση του ολοκληρώθηκε όταν οι αστυνομικοί έλαβαν πληροφορίες για το δρομολόγιο που θα έκανε.
Τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έστησαν μπλόκο χθες, Δευτέρα, το βράδυ στην Εγνατία οδό στο ύψος των Κερδυλλίων και έπειτα από ενδελεχή έλεγχο εντόπισαν 16 μετανάστες στιβαγμένους στις κρυψώνες του φορτηγού. Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικό για τις απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς των παράνομων μεταναστών.
Ο 31χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής. Οι αστυνομικοί πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη του κυκλώματος των λαθροδιακινητών που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.
Τα κέρδη από την παράνομη διακίνηση είτε από ξηράς είτε δια θαλάσσης είναι τεράστια και τα κυκλώματα αναζητούν διαρκώς νέους οδηγούς και κυρίως, νέους τρόπους για την μεταφορά των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς έγινε το ατύχημα
Συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του
«Αισθανθήκαμε ότι είναι μία σανίδα σωτηρίας» εξομολογήθηκε
Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Η Ελλάδα των πολιτικών και των ερειπίων κατά τον σπουδαίο Έλληνα λογοτέχνη
Όταν το πανεπιστήμιο γίνεται πεδίο επιβολής των μειοψηφιών
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας «Ασκληπιείο», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Οφειλές άνω των 203 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ
Στον λογιστή του ρίχνει την ευθύνη για τα χρέη των επιχειρήσεών του
Το δέντρο έπεσε κοντά σε ένα κοριτσάκι που έπαιζε αμέριμνο
Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στη ΒΙΠΕ
Το κύκλωμα «ψάρευε» πολίτες με σοβαρά προβλήματα έξω από αντικαρκινικά νοσοκομεία
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας της ένοπλης επίθεσης
1.300 αχυράνθρωποι σε πάνω από 2.000 επιχειρήσεις στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση
Η ομάδα ΔΕΟΣ προχώρησε σε 18 συλλήψεις - Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός - μοντέλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.