Κοινωνια

Αγία Παρασκευή: Απολογούνται σήμερα οι πέντε για τη δολοφονία του καθηγητή

Τα στοιχεία σε βάρος της 43χρονης πρώην συζύγου του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή
Αγία Παρασκευή: Τη Δευτέρα η απολογία των πέντε για τη δολοφονία του καθηγητή © EUROKINISSI

Αγία Παρασκευή: Απολογούνται σήμερα οι πέντε για τη δολοφονία του καθηγητή - Τα στοιχεία σε βάρος της 43χρονης πρώην συζύγου του θύματος

Ενώπιον του ανακριτή αναμένονται σήμερα (21.7) προκειμένου να απολογηθούν η σύζυγος του Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή, ο νυν σύντροφός της που φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός και οι τρεις συνεργοί του. 

Σύμφωνα με το OPEN, δύο ημέρες μετά το έγκλημα, ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή «εξαφάνισε» το κινητό του και έκλεισε τα social media που διέθετε και υποστήριξε ότι έχασε τη συσκευή. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την ημέρα της δολοφονίας οι αξιωματικοί είχαν κατάσχει το τηλέφωνο της πρώην συζύγου, στο κινητό της οποίας βρέθηκαν δύο φωτογραφίες του θύματος όταν έφευγαν από τον παιδοψυχολόγο όπου είχαν τη συνάντηση με τα παιδιά. Επιπλέον, οι αρχές έχουν εντοπίσει το στίγμα με τη διεύθυνση της κατοικίας της πρώην συζύγου. Οι αρχές εκτιμούν ότι η 43χρονη έστειλε τις φωτογραφίες του θύματος σε κάποιους όπως και στίγμα. 

Αγία Παρασκευή: Το στοιχείο που «έκαψε» την πρώην σύζυγο του καθηγητή

Τα στοιχεία που «καίνε» την πρώην σύζυγο του 43χρονου καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή, αλλά και τον φυσικό αυτουργό του εγκλήματος αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, μέσα από την έρευνα των αρχών και τις πρώτες καταθέσεις των συλληφθέντων

Πριν τη δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, ο 35χρονος φρόντισε να «χτίσει» άλλοθι, πηγαίνοντας στο Ναύπλιο, όπου παρέδωσε το κινητό και το αυτοκίνητό του σε συνεργό του από τη Βουλγαρία, προσπαθώντας να δείξει ότι δεν βρισκόταν στην Αθήνα την ώρα του εγκλήματος. Επιπλέον, αστυνομικοί εντόπισαν στο κινητό της 43χρονης μία φωτογραφία του θύματος, τραβηγμένη την ημέρα της δολοφονίας, στοιχείο που τη συνδέει με την παρακολούθηση και πιθανή προετοιμασία της δολοφονίας.

«Είναι μία φωτογραφία που μετά την παιδοψυχολόγο πήγαν παραδίπλα σε μία καφετέρια να πιούν γρανίτα. Κατάλαβε ότι την παρακολουθεί, που το έχει ξανακάνει, και τον έβγαλε φωτογραφία, για να έχει να το δείχνει ότι τον κατάλαβε», είπε ο δικηγόρος της 43χρονης για τη συγκεκριμένη λήψη που βρέθηκε στο κινητό της. 

Αγία Παρασκευή: «Οι αστυνομικοί είπαν στην πελάτισσά μου: “Τα βλέπεις τα παιδιά σου; Δεν θα τα ξαναδείς”»

Ο δικηγόρος της 43χρονης πρώην συζύγου του Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί είπαν στη συλληφθείσα για ηθική αυτουργία στο έγκλημα ότι δεν θα ξαναδεί τα δίδυμα παιδιά της. 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της 43χρονης, Αλέξανδρος Πασιατάς υποστήριξε ότι η «Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες πρωτόγνωρες. Αν διαβάσει κανείς τη δικογραφία για τη δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή θα καταλάβει ότι η αναφορά στην εντολέα μου είναι μόνο τέσσερις φορές σε 1.000 σελίδες. Έχω προβεί και σε άλλες ενέργειες και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτά που έχουν συμβεί στη ΓΑΔΑ στο Ανθρωποκτονιών είναι πρωτόγνωρα και δεν θα το αφήσω έτσι. Τα παιδιά της εντολέως μου ήταν κλεισμένα 13 ώρες σε ένα δωμάτιο, 10 χρονών παιδιά, και εγώ με τα αυτιά μου άκουσα άνθρωπο να λέει -γιατί δεν κατάλαβε ότι ήμουν εκεί- στην πελάτισσά μου: “Τα βλέπεις τα παιδιά σου; Δεν θα τα ξαναδείς. Αν δεν πεις ότι εσύ έδωσες εντολή, αυτά θα πάνε αύριο στην Πρόνοια”. Και μου το είπαν και τα ίδια τα παιδιά και μου το είπε και η πελάτισσά μου και όλοι οι υπόλοιποι εκεί μέσα. Άκουσα ένα κομμάτι της συζήτησης εκεί μέσα και προκύπτει και από αυτά που έχω σαν έγγραφα». 

«Από την πρώτη στιγμή, επειδή νόμιζαν ότι το μόνο άτομο που γνώριζε στην Ελλάδα είναι η πελάτισσά μου, αυτόματα μπήκε στο κάδρο», είπε ο συνήγορος της 43χρονης πρώην συζύγου του καθηγητή και υποστήριξε ακόμη ότι η πελάτισσά του - η οποία αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα - «είναι σοκαρισμένη. Προσπαθεί με τα παιδιά της σιγά σιγά με την παιδοψυχολόγο να δει πώς θα το παρουσιάσει στα παιδιά. Η πελάτισσά μου ήταν μια δουλευταρού γυναίκα, όλη μέρα εργαζόταν και κοιτούσε τα παιδιά της και όποια προβλήματα υπήρχαν με τον σύζυγο σε σχέση με τη συμπεριφορά του με τα παιδιά, αυτά να λύνει. Ένας άνθρωπος που σε όλα τα δικόγραφά του γράφει: Θέλω τα παιδιά να βλέπουν τον πατέρα, θέλω τα παιδιά να έχουν επαφή με τον πατέρα. Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους».

Ο συνήγορός της υποστηρίζει ακόμη ότι είχε λυθεί οριστικά το πρόβλημα της επιμέλειας των παιδιών. «Ούτε στη διατροφή είχαν θέμα. Στην επικοινωνία επίσης υπήρχε ζήτημα, απλά υπήρχε μια μικρή τροποποίηση που θέλανε μόνο για αυτόν τον μήνα. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα που λέμε. Και ως προς τα αποκτήματα, ένα δικαστήριο είχαμε ετοιμάσει να γίνει και περιμέναμε μήπως συμβιβαστικά να το λύσουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY