Κοινωνια

Κατερίνα για Ειρήνη Μουρτζούκου: Είναι ψυχρός δολοφόνος, είναι φόνισσα, έπαιζε θέατρο

Η 25χρονη ομολόγησε πως δολοφόνησε το έξι μηνών βρέφος της γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα για Ειρήνη Μουρτζούκου: Είναι ψυχρός δολοφόνος, είναι φόνισσα, έπαιζε θέατρο
Κατερίνα για Ειρήνη Μουρτζούκου: Είναι ψυχρός δολοφόνος, είναι φόνισσα, έπαιζε θέατρο © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κατερίνα για Ειρήνη Μουρτζούκου: Είναι ψυχρός δολοφόνος, είναι φόνισσα, έπαιζε θέατρο

Η ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου έχει παγώσει το πανελλήνιο, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικές ήταν οι συνεντεύξεις της. Σε μια από αυτές ξεχωρίζει την 18 μηνών αδερφή της Ζωή-Ηλιάνα και το 6 μηνών βρέφος της κουμπάρας της Κατερίνας, μετατοπίζοντας κυνικά τις ευθύνες στους γονείς των παιδιών.

Κοινός παρονομαστής στους θανάτους των δύο μωρών που δεν ήταν δικά στης παιδιά είναι ο χρόνος και ο τρόπος δράσης. Και η αδερφούλα της και το μωρό της Κατερίνας άρχισαν να εμφανίζουν τις πρώτες επιλεκτικές κρίσεις τον Δεκέμβριο κοντά στα Χριστούγεννα, ενώ λίγους μήνες μετά τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Φεβρουάριο του 2021 αποφασίζει να τους στερήσει την ζωή που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Και κάθε φορά που εμφανιζόταν μια επιληπτική κρίση στα βρέφη, η Ειρήνη Μουρτζούκου απευθυνόταν στην μητέρα της ζητώντας προσοχή, καθοδήγηση ή ακόμα και για να την κάνει συνένοχο στις πράξεις της στέλνοντας της ακόμα και φωτογραφίες του νεκρού παιδιού.

Και στα δυο μωράκια, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα, όμως όπως φάνηκε εκ των υστέρων κάποιος είχε ακουμπήσει τα παιδιά, κάτι που η Ειρήνη Μουρτζούκου αρνούνταν κατηγορηματικά.

Η ίδια ήταν μόλις 14 ετών, όταν σκότωσε την αδερφή της, λίγες ώρες μετά από την επιστροφή της από το σχολείο στις 6 Φεβρουάριου του 2014.

Κατερίνα: «Είναι φόνισσα- έπαιζε θέατρο»

Η Κατερίνα, μητέρα των έξι μηνών βρέφους που ομολόγησε πως δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, μετά την ανωμοτί κατάθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου έκανε δηλώσεις στις κάμερες, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Να πάει εκεί που πρέπει. Εμένα δεν μου αρκεί αυτό, γιατί τα παιδιά μας δεν θα τα γυρίσει πίσω. Αυτή και στη φυλακή που θα πάει θα ζει και θα βασιλεύει […] Την ρώτησα γιατί και δεν πήρα απάντηση. Είναι ψυχρός δολοφόνος, είναι φόνισσα, έπαιζε θέατρο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY