- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σούδα: 5.000 φωτογραφίες της βάσης τράβηξε ο Αζέρος σε 4 μέρες - H σύλληψη με υπογραφή ΕΥΠ
Εμφανιζόταν ελάχιστα και βγήκε από το ξενοδοχείο μόνο δύο φορές
Σούδα: 5.000 φωτογραφίες της βάσης τράβηξε ο Αζέρος σε 4 μέρες - H σύλληψη με υπογραφή ΕΥΠ
Πάνω από 5.000 φωτογραφίες από τη βάση της Σούδας είχε τραβήξει μέσα σε τέσσερις μέρες της παραμονής του στα Χανιά ο 26χρονος Αζέρος, που συνελήφθη χτες για κατασκοπία, έπειτα από πληροφορίες και υποδείξεις της ΕΥΠ, σύμφωνα με πηγές.
Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αρχές, ο 26χρονος ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου, με πολωνική άδεια παραμονής και έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ζητώντας να έχει θέα στον κόλπο της Σούδας. Ο 26χρονος εντοπίστηκε από την ΕΥΠ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και μετά τη σύλληψη ενός ακόμα Αζέρου στην Κύπρο και τέθηκε σε παρακολούθηση.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο διάστημα της παραμονής του στο ξενοδοχείο βγήκε μόνο δύο φορές για να αγοράσει πράγματα πρώτης ανάγκης από κοντινό μίνι μάρκετ.
Την ώρα που έγινε έφοδος της αστυνομίας, ο 26χρονος Αζέρος δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση, αλλά αμέσως ζήτησε δικηγόρο.
Ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης στο λάπτοπ του
Στο δωμάτιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λάπτοπ, το κινητό του τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή και ένα USB, που, όπως προέκυψε, περιείχαν πάνω από 5.000 φωτογραφίες, κυρίως από πολεμικά πλοία που έμπαιναν και έβγαιναν από τον κόλπο της Σούδας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 26χρονος Αζέρος είχε στο λάπτοπ εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης, αγορασμένο από το εμπόριο, ενώ οι φωτογραφίες έχουν αποσταλεί σε άγνωστο παραλήπτη.
Στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκε ο 26χρονος ανέφερε στα ρωσικά και τουρκικά που μιλάει ότι ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό και αρνήθηκε να πει οτιδήποτε άλλο, ζητώντας μόνο να μιλήσει με δικηγόρο.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπία, με βάση την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα Χανίων.
Τα ψηφιακά μέσα του συλληφθέντος έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί τι περιέχουν και κυρίως που έχουν σταλεί οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο συλληφθείς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αγοράκι υπέστη σοβαρά τραύματα - Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί
Τρίμηνη ισχύς της κήρυξης σε δήμο Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και δημοτικές ενότητες Οινόης και Ερυθρών
Ακινητοποίησε τον 42χρονο μαζί με δύο συνεργούς - Απείλησε την οικογένειά του
Σοβαρές αλλοιώσεις, προσθήκες εικόνας και ενδείξεις ΑΙ σε υλικό που παρουσιάστηκε ως αυθεντικό
Αντί η πολιτεία να δημιουργήσει ένα ανάχωμα στην αμάθεια και τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό των εφήβων, έχει εγκαταλείψει την εκπαίδευση στο διαδίκτυο, στους συμμαθητές τους και την πορνογραφία
Ακινητοποιήθηκαν τρένα σε Λάρισα και Λειανοκλάδι - Μεταφορά επιβατών με λεωφορεία
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, με διακοπές κυκλοφορίας
Ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μιλά στην ATHENS VOICE
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων
Συναγερμός λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα - Οδηγία μετακίνησης προς τους κατοίκους
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.