Κοινωνια

Εντοπίστηκαν οι γονείς που άφησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι - Κρατούνται στην Ηλεία

Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης για το βρέφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
© Eurokinissi

Εντοπίστηκαν στην Ηλεία οι γονείς που παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκαν στον Νομό Ηλείας οι γονείς του μωρού ηλικίας 11 μηνών, το οποίο είχαν αφήσει μόνο του σε μπαλκόνι διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκείνοι κοιμόντουσαν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, βρίσκεται επί του παρόντος μαζί με όλα της τα παιδιά στο Α.Τ Βουπρασίας, όπου εντοπίστηκαν από τις Αρχές χάρη σε στίγμα κινητού, το οποίο υποδείκνυε πως βρίσκονταν κοντά στον Πύργο.

Η οικογένεια εντοπίστηκε κοντά σε καταυλισμό στην Ηλεία. Σημειώνεται ότι οι γονείς του βρέφους είχαν συλληφθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χθες (17.06) το απόγευμα, ο Εισαγγελέας ανηλίκων έστειλε παραγγελία να απομακρυνθεί το μωρό και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μαζί με κοινωνικό λειτουργό. Η ΕΛΑΣ έσπευσε στο σπίτι των γονιών, αλλά δεν τους είχε εντοπίσει μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης.

Θεσσαλονίκη: Τι είπαν οι γονείς για τον λόγο που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι

Το 11 μηνών βρέφος έκλαιγε επί ώρες, γεγονός που κινητοποίησε τους περίοικους, οι οποίοι κάλεσαν άμεσα τις αρχές της Θεσσαλονίκης, ώστε να παρέμβουν. Σύμφωνα με το Mega, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι έβγαλαν το βρέφος για να κοιμηθεί έξω επειδή έχει δροσιά. «Το αφήσαμε στο μπαλκόνι για να έχει δροσιά και να μην υποφέρει από τη ζέστη» είπαν. Ο 36χρονος πατέρας και η 35χρονη μητέρα από τη Βουλγαρία, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των τεσσάρων ανήλικων παιδιών τους, καθώς στο σπίτι δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση. 

Ένας των αστυνομικών που συμμετείχε στην κινητοποίηση, περιέγραψε όσα συνέβησαν όταν έφτασαν στο διαμέρισμα: «Ήταν παντού σκοτάδι. Με έναν φακό ακολουθούσαμε τις φωνές και τα κλάματα του μωρού. Προσπαθούσαμε να ξυπνήσουμε τους γονείς και τα παιδιά με ήρεμο τρόπο και τους ενημερώσαμε πως είμαστε αστυνομικοί. Ξύπνησαν, τους ρωτήσαμε εάν χρειάζονται κάποια βοήθεια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY