- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άραχθος: Προάγεται στην αιωνιότητα των παιδικών μας αναμνήσεων - Το αντίο της δασκάλας του 12χρονου
Θρήνος για τον μικρό Νίσι - Σήμερα η κηδεία του
Ο 12χρονος Νίσι πνίγηκε στον Άραχθο - Το τελευταίο αντίο από φίλους και συμμαθητές στην Άρτα
Ράγισε καρδιές το τελευταίο αντίο της δασκάλας του 12χρονου Νίσι, που πνίγηκε μαζί με τον 14χρονο Σπύρο στον Άραχθο. Η σορός του παιδιού πέρασε από το σχολείου στο Νεοχώρι Άρτας. Με δάκρυα στα μάτια, η εκπαιδευτικός είπε κατά τη διάρκεια της κηδείας του:«Προάγεται τιμητικά στην έκτη τάξη. Προάγεται στην αιωνιότητα των παιδικών μας αναμνήσεων».
Εκπαιδευτικοί, φίλοι και συμμαθητές του 12χρονου βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (17.6) στο σχολείο όπου φοιτούσε το παιδί. Σύμφωνα με το artinos.gr, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, ενώ ένας από τους παρόντες είπε: «πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον Νίσι, ότι ο θάνατός του ήταν πρόωρος, ότι δεν χάρηκε τίποτα, ότι όλοι τον αγαπάμε, όλοι τον σκεφτόμαστε, όλοι τον αγαπάμε. Αυτά είναι γνωστά τα σκέφτεστε όλοι. Εγώ θα μείνω στη γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανά του και από αυτά να πάρουν ζωή τόσα άτομα από όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Νίσι και τους γονείς του».
Η σορός του 12χρονου ταξίδεψε για την Αλβανία, όπου σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου, θα γίνει η κηδεία του.
Πόσες ζωές έσωσαν ο 14χρονος και ο 12χρονος που χάθηκαν στον Άραχθο
Οι δύο έφηβοι 14 και 12 ετών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πνιγμού στον Άραχθο ποταμό «δώρισαν» τα όργανά τους, μετά τη γενναία απόφαση των γονιών τους, με αποδέκτες – κατά πάσα πιθανότητα – 13 ανθρώπους που βρίσκονταν ή βρίσκονται σε αναμονή για την λήψη μοσχεύματος.
Ειδικότερα, από τον 14χρονο Σπύρο ελήφθησαν από τις εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου όσο και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που βρέθηκαν στο Ρίο για συνδρομή στους συναδέλφους τους πέντε όργανα.
Το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε ενήλικα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Επίσης, ο ένας νεφρός πήγε σε λήπτη, επίσης, στο Λαϊκό και ο άλλος νεφρός στη Θεσσαλονίκη. Από το άτυχο αγόρι ελήφθησαν και οι κερατοειδείς, για τους οποίους η πιο συνηθισμένη διαδικασία είναι η μεταφορά τους σε τράπεζα και η μεταμόσχευση σε δεύτερο χρόνο αφού βρεθεί ο κατάλληλος λήπτης. Ο ένας κερατοειδής οδηγήθηκε, όπως συνήθως γίνεται, στην κατάλληλη τράπεζα, ωστόσο ο δεύτερος μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για μεταμόσχευση σε έφηβο 14 ετών, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Σε ό,τι αφορά στον 12χρονο, κάποιες από τις μεταμοσχεύσεις των οργάνων του δεν έχουν ξεκινήσει και αναμένονται τις επόμενες ώρες και ημέρες. Πιο αναλυτικά, οι πνεύμονες μεταφέρονται για λήπτες στο Ανόβερο της Γερμανίας και η καρδιά στο Μπάρι της Ιταλίας. Οι λήπτες αναμένεται να γνωστοποιηθούν σήμερα. Το ήπαρ προορίζεται για 20χρονο λήπτη στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός μαζί με το πάγκρεας για 47χρονο ασθενή με διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια στο Ρίο της Πάτρας και ο δεύτερος νεφρός πιθανότατα θα μεταμοσχευτεί σε ανήλικο νεφροπαθή στο Λαϊκό νοσοκομείο. Οι κερατοειδείς και στην περίπτωση του 12χρονου μεταφέρθηκαν σε τράπεζα και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευτούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο κύμα φυγής των Ελλήνων μέσα από προσωπικές ιστορίες
«Εμετική πράξη από αρρωστημένα μυαλά», τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης
Άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες και μπογιές
Κατηγορείται ότι έλαβε χρήματα για να επηρεάσει αποτελέσματα σε προκριματικούς αγώνες Tae Kwon Do
Ο οδηγός εντοπίστηκε να κινείται με τριπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπτό όριο - Του επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο μοναχός έχει τις αισθήσεις του και φέρει τραύμα στο πόδι
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία
Τι είναι η λεπτοσπείρωση και ποια είναι τα συμπτώματα
Τι λέει ο γιος της 43χρονης
Έρευνα για την προέλευση των χρημάτων
Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του
«Δεν είμαστε βέβαιοι αν τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός»
Χειροπέδες και στη μητέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
«Μιλούσα και με τους δύο το μοιραίο βράδυ, του έλεγα μην πας...» - Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι 3 φίλοι του 20χρονου
Τι υποστήριξε ο 45χρονος στο δικαστήριο
Τραγικές φιγούρες τα τρία παιδιά της
Οι αποκαλύψεις για τα μηνύματα που αντάλλαξε η 19χρονη με τη μητέρα της το μοιραίο βράδυ
«Βραχνάς» το υψηλό ενεργειακό κόστος, τι ζητούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.