- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άραχθος: Συγκινεί ο πατέρας του 12χρονου - Η καρδιά του θα γίνει αετός, θα χτυπάει και θα την ακούω
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων θα καλύψει τα έξοδα κηδείας των δυο παιδιών
Πατέρας του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο: Η καρδιά του θα γίνει αετός, θα χτυπάει και θα την ακούω
Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα όπου νοσηλεύονταν τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο χωρίς τις αισθήσεις τους και οι γιατροί τα είχαν επαναφέρει μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Τα δύο παιδιά διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρά μετά τις εξετάσεις που τους έγιναν, με τους γονείς τους να προχωρούν στη γενναία απόφαση, παρά τον ανείπωτο πόνο τους, να δωρίσουν τα όργανά τους.
Οι γονείς του 12χρονου παιδιού μίλησαν στους δημοσιογράφους, ευχαριστώντας όλους όσοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν το παιδί τους. «Μας το πήρε ο Θεός. Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν. Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει σε κάποια καρδιά και έτσι θα την ακούω», είπε ο πατέρας του.
«Προσπάθησαν όλοι, αλλά δεν καταφέραμε να το σώσουμε. Μόνο ευχαριστώ θέλω να πω, τίποτα άλλο», δήλωσε η μητέρα του.
Παράλληλα, οι γονείς του 14χρονου, που βούτηξε στα νερά για να σώσει τον φίλο του, είπαν στην εκπομπή του Mega, Live News πως αφού δεν κατάφερε ο γιος του να σώσει ένα παιδί, θα το κάνουν εκείνοι δωρίζοντας τα όργανά του.
Τα έξοδα της κηδείας των άτυχων παιδιών που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους θα καλυφθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε ανάρτηση στο X, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Δύο νέα παιδιά, δύο καλοί φίλοι παίζοντας βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άραχθο ποταμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και τον ηρωισμό του συμπολίτου μας, που τα έβγαλε από το ποτάμι, δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς τους, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους αποφάσισαν να σώσουν τις ζωές άλλων συνανθρώπων τους, μέσω της δωρεάς των οργάνων τους. Αισθάνομαι πάντα δέος, όταν συναντώ γονείς που μπορούν να μετατρέπουν την μεγαλύτερη οδύνη που μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος, σε πράξη αλληλεγγύης. Έδωσα εντολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ώστε τα έξοδα της κηδείας τους να τα καλύψει ο ΕΟΜ, ως μία ελάχιστη πράξη αναγνώρισης αυτής της συγκλονιστικής προσφοράς».
Δύο νέα παιδιά, δύο καλοί φίλοι παίζοντας βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άραχθο ποταμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και τον ηρωισμό του συμπολίτου μας, που τα έβγαλε από το ποτάμι, δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς τους, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους αποφάσισαν να σώσουν…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 13, 2025
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τη δωρεά των οργάνων των δύο παιδιών
«Παιδί 14 ετών θύμα εμβύθισης σε ποτάμι. Ανασύρθηκε μετά από αρκετά λεπτά χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άρτας, όπου έγινε προχωρημένη ΚΑΡΠΑ διάρκειας 50 λεπτών, αποκαθιστώντας φλεβοκομβικό ρυθμό. Διακομίστηκε διασωληνωμένος με το ΕΚΑΒ συνοδεία αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων και παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών του τμήματος για 48 ώρες, δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή του. Επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος. Μετά την ανακοίνωση του εγκεφαλικού θανάτου οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά.
Παιδί 12 ετών θύμα εμβύθισης σε ποτάμι. Ανασύρθηκε μετά από αρκετά λεπτά χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άρτας, όπου έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διάρκειας 50 λεπτών, αποκαθιστώντας φλεβοκομβικό ρυθμό. Διακομίστηκε διασωληνωμένος με το ΕΚΑΒ συνοδεία ιατρών στη ΜΕΘ Παίδων και παρά τις προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών του τμήματος για 48 ώρες, δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή του. Επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος και ανακοινώθηκε στους γονείς. Μετά την ανακοίνωση του εγκεφαλικού θανάτου οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά.
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεαρών παιδιών».
Το συγκινητικό μήνυμα των φίλων των δύο παιδιών -«Φύγατε σαν ήρωες»
Φίλοι των δύο παιδιών έγραψαν ένα συγκινητικό σημείωμα, το οποίο άφησαν στο σημείο της τραγωδίας: «Θα σας θυμόμαστε για πάντα, φύγατε σαν ήρωες. Η παρέα σας!», έγραψαν και ζωγράφισαν δύο καρδιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταυτότητά της παραμένει άγνωστη
Σοκ από την οικογενειακή τραγωδία με δράστη τον γιο - Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του
Δέκα άτομα επιτέθηκαν με μανία στον μαθητή - Νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Παίδων
Το αυτοκίνητο εξετράπη και προσέκρουσε σε σηματοδότη - Οι δύο νέοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους
Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για τον θάνατο της μητέρας του
Η τοποθέτηση της βόμβας και η έκρηξη
Βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή
Προσοχή: Σκληρές εικόνες
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεύθυνση τα ξέρει», εννοώντας προφανώς τους προϊσταμένους της
«Μου άνοιξαν το ΙΧ με λοστούς» καταγγέλλουν κάτοικοι
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς €10 ημερησίως
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή
Το Λιμενικό εντόπισε πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης και 133 κιλά κάνναβης σε φορτηγό από Ιταλία
Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε υπηρεσιακή και έφερε πλαστό σήμα
Συνελήφθη ο δράστης - Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο ΚΑΤ
Η 45χρονη συνελήφθη και της επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Σύλληψη 33χρονου μετά από ελεγχόμενη παράδοση στο αεροδρόμιο
Τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα 32χρονης - Έρευνα της Τροχαίας Έδεσσας
Η Αστυνομία εξετάζει αν η 16χρονη επινόησε τη φίλη της για να μην κινήσει υποψίες πριν εξαφανιστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.