- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξέδιδε παράνομα επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις
Συνελήφθησαν ένας ιδιώτης γιατρός, δύο νοσηλεύτριες αλλά και εργαζόμενοι σε δομείς υγείας της Αιτωλοακαρνανίας
Οι μισοί εκ των συλληφθέντων στο Αγρίνιο συμμετείχαν στις Ειδικές Επιτροπές που αποφάσιζαν για το ποιος δικαιούται και ποιος όχι επιδόματα και συντάξεις
Έξι μήνες πάλευαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία της δράσης της πολυμελούς συμμορίας που είχε ορμητήριο το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και εξέδιδε παράνομα πιστοποιητικά για προνοιακά επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις. Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ιδιώτης γιατρός, δύο νοσηλεύτριες αλλά και εργαζόμενοι σε δομείς υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, είχαν στήσει μια φάμπρικα λαμβάνοντας μίζες ώστε να εκδίδουν παρανόμως συντάξεις και επιδόματα.
Οι μισοί εκ των συλληφθέντων στο Αγρίνιο συμμετείχαν στις Ειδικές Επιτροπές που αποφάσιζαν για το ποιος δικαιούται και ποιος όχι επιδόματα και συντάξεις. Με το ανάλογο αντίτιμο, ενδιαφερόμενοι ακόμη και χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, έμπαιναν στην λίστα πληρωμών. Επιπλέον, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν σε έρευνες καθώς θέλουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και περιστατικά «γρηγορόσημου». Δηλαδή να ζητούσαν χρήματα για να διευθετήσουν εκκρεμείς υποθέσεις που πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές αλλά κανείς δεν αναλάμβανε να τις διεκπεραιώσει.
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον ΈΦΚΑ και το πρώην ΙΚΑ Αγρινίου, στο νοσοκομείο της πόλης αλλά και σε ιδιωτικά ιατρεία και τα σπίτια των συλληφθέντων.
Στην κατοχή τους, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χειρόγραφες σημειώσεις, χρηματικά ποσά και άλλα ευρήματα που μεταφέρθηκαν ήδη για αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι «αδιάφθοροι» είχαν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα με συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα κάποιων εκ των δραστών και πληροφορίες για τη δράση τους. Επί έξι μήνες είχαν γίνει η σκιά των συλληφθέντων και στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, πέρα από καταγραφές αποκαλυπτικών συνομιλιών μεταξύ των μελών της συμμορίας, υπάρχει και φωτογραφικό υλικό που αποκαλύπτει τις παράνομες δοσοληψίες τους.
Επίσης έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός φακέλων ολοκληρωμένων υποθέσεων που εγκρίθηκαν από τις «ύποπτες» Επιτροπές καθώς και ένας ικανός αριθμός αδιεκπεραίωτων φακέλων, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 17:30 στην Εισαγγελία Αγρινίου και σε βάρος τους θα ασκηθούν διώξεις για σωρεία αδικημάτων. Οι ίδιοι αναμένεται, δια μέσου των συνηγόρων τους, να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Η έρευνα ωστόσο για το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς αναμένονται διάφορες αναλύσεις πειστηρίων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση κάποιων ακόμη εκκρεμοτήτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε δημοτικές και επαρχιακές οδούς - Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Προγραμματίζεται αποκλεισμός αεροδρομίου Ιωαννίνων - Κλειστός ο Προμαχώνας
Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση - Σε εξέλιξη η προανάκριση
Στοχευμένοι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
Σοκ στον Άγιο Λέοντα - Οι γιατροί μιλούν για εικόνες που δεν είχαν αντικρίσει ποτέ
Συγκρούσεις μετά την πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου - Ομάδα 400 ατόμων επιτέθηκε σε ΜΑΤ
Όχημα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα - Καταστράφηκε ολοσχερώς
Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του πατέρα για τον σκύλο που σκότωσε το 2χρονο
Το αγοράκι υπέστη σοβαρά τραύματα - Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί
Τρίμηνη ισχύς της κήρυξης σε δήμο Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και δημοτικές ενότητες Οινόης και Ερυθρών
Ακινητοποίησε τον 42χρονο μαζί με δύο συνεργούς - Απείλησε την οικογένειά του
Σοβαρές αλλοιώσεις, προσθήκες εικόνας και ενδείξεις ΑΙ σε υλικό που παρουσιάστηκε ως αυθεντικό
Αντί η πολιτεία να δημιουργήσει ένα ανάχωμα στην αμάθεια και τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό των εφήβων, έχει εγκαταλείψει την εκπαίδευση στο διαδίκτυο, στους συμμαθητές τους και την πορνογραφία
Ακινητοποιήθηκαν τρένα σε Λάρισα και Λειανοκλάδι - Μεταφορά επιβατών με λεωφορεία
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, με διακοπές κυκλοφορίας
Ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μιλά στην ATHENS VOICE
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων
Συναγερμός λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα - Οδηγία μετακίνησης προς τους κατοίκους
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.