Ελλαδα

Νέα απάτη στην Κρήτη με λεία 500.000 ευρώ - Ίδιο μοτίβο με την υπόθεση των 152.000 ευρώ

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα απάτη στην Κρήτη με λεία 500.000 ευρώ - Ίδιο μοτίβο με την υπόθεση των 152.000 ευρώ
Νέα απάτη στην Κρήτη με λεία 500.000 ευρώ - Ίδιο μοτίβο με την υπόθεση των 152.000 ευρώ © Unsplash

Νέα απάτη στην Κρήτη με λεία 500.000 ευρώ - Ίδιο μοτίβο με την υπόθεση των 152.000 ευρώ - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Δύο υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης στην Κρήτη, με διαφορά μόλις έξι ημερών, έχουν κινητοποιήσει την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Άγνωστοι εξαπάτησαν υπαλλήλους με παρόμοια ηλεκτρονική μέθοδο, διοχετεύοντας χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων, προτού αυτά μεταφερθούν σχεδόν αμέσως στο εξωτερικό.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε περίπου 152.000 ευρώ από υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης. Το ποσό «έσπασε» σε 55 διαδοχικές, μικρότερες συναλλαγές, με τη μέθοδο «smurfing», και κατέληξε αρχικά σε ελληνικούς λογαριασμούς αγνώστων και κατόπιν σε λογαριασμούς διαφορετικών δικαιούχων σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η Αρχή κατάφερε, σε συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών, να εντοπίσει τη διαδρομή των χρημάτων και να διασφαλίσει ποσό μεγαλύτερο από το μισό της πρώτης απάτης. Έξι ημέρες αργότερα, όμως, περίπου 500.000 ευρώ από υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου χάθηκαν με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημερωθεί και εξετάζεται εάν πίσω από τις δύο απάτες βρίσκονται κοινά πρόσωπα ή σχεδιασμός, ή αν πρόκειται απλώς για παρόμοια μεθοδολογία. Παράλληλα επιχειρείται ανάκτηση των χρημάτων, ενώ ο φάκελος με τα στοιχεία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για διερεύνηση πιθανών ποινικών παραβάσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY