Ελλαδα

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην Εύβοια

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη της πυρόσβεσης

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελικόπτερο επιχειρεί σε φωτιά
(Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (27.07) σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Σταυρός του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό λίγο μετά τις 18:20 και έστειλε στο σημείο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της φωτιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 20ής ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία εναέρια μέσα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παράλληλα, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη της πυρκαγιάς μέσω drone, το οποίο παρέχει εικόνα τόσο από οπτική όσο και από θερμική κάμερα, διευκολύνοντας τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Εύβοιας, το οποίο θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY