- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ανασύρθηκε σορός ατόμου
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Ο κρότος ήταν τόσο δυνατός που σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε μέχρι την Κόρινθο, το Λουτράκι και το Κιάτο
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η πυροσβεστική.
Μετά την έκρηξη ακολούθησε φωτιά στη βιομηχανική μονάδα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες παράγει ξύδι. Ο κρότος ήταν τόσο δυνατός που σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε μέχρι την Κόρινθο, το Λουτράκι και το Κιάτο.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα για να συνδράμουν στη φωτιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο σημειώθηκαν εκρήξεις, ενώ όπως φαίνεται και από το οπτικοακουστικό υλικό, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Σύμφωνα με το ekorinthos, η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε δεξαμενή προπανίου όπου βρίσκεται στο εργοστάσιο, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα άτομο εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Στο σημείο έχουν σπεύσει προληπτικά 2 ασθενοφόρα με διασώστες οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι εντός του κτιρίου ή εάν πρόλαβαν να εξέλθουν εγκαίρως.
Για την πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κορίνθου προκειμένου να διερευνήσει τα αίτιά της.
#Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο δήμο Κορινθίων. Επιχειρούν 32 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 27, 2026
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν
Χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Η ηλιοφάνεια στο νησί προκάλεσε την πρωτοβουλία των μαθητών να παρελάσουν
Πού υπάρχουν προβλήματα
Ο καιρός ήταν τελικά σύμμαχος
Το μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Σε πρώτο πλάνο η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» στη «Σφεντόνα του Δαβίδ»
Το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου
Με συννεφιά και λίγη βροχή στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου
Όλα τα νεότερα για τον καιρό τις επόμενες ώρες
Οι περιοχές σε Red Code
Με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.