Ελλαδα

Τέμπη: Προς ενοποίηση η κύρια δικαστική αίθουσα με το φουαγέ – Προστίθενται θέσεις

Πόσος θα είναι ο συνολικός χώρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη για τα Τέμπη
Δίκη για τα Τέμπη © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Προς ενοποίηση η κύρια δικαστική αίθουσα με το φουαγέ – Προστίθενται θέσεις - Πόσος θα είναι ο συνολικός χώρος

Σε παρεμβάσεις στον χώρο διεξαγωγής της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προχωρούν οι δικαστικές αρχές, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το σοβαρό ζήτημα χωρητικότητας που ανέκυψε κατά την πρώτη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατεδάφιση των ενδιάμεσων τοίχων, ώστε να ενοποιηθεί η κύρια αίθουσα με το φουαγέ.

Η βασική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιφάνειας 283,75 τ.μ., ενώνεται πλέον με το φουαγέ των 82,58 τ.μ., δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο 366,33 τ.μ., όπου θα τοποθετηθούν επιπλέον καθίσματα. Αρχικά, το φουαγέ είχε οριστεί ως βοηθητικός χώρος ακροατηρίου, με θέσεις και οθόνες παρακολούθησης.

Αντίστοιχος χώρος με οθόνες λειτουργεί και στην είσοδο του κτιρίου, στο ισόγειο, συνολικού εμβαδού 109,57 τ.μ. Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες ενόψει της συνεδρίασης της Τετάρτης, μετά τη διακοπή της προηγούμενης διαδικασίας, όταν οι έντονες αντιδράσεις δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της εκφώνησης πέρα από τον πέμπτο κατηγορούμενο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 36 άτομα, εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ τους στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ, Hellenic Train και του υπουργείου Μεταφορών. Παράλληλα, συνεχίζεται ξεχωριστή δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό, με επόμενη συνεδρίαση στις 2 Απριλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY