- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Προς ενοποίηση η κύρια δικαστική αίθουσα με το φουαγέ – Προστίθενται θέσεις
Πόσος θα είναι ο συνολικός χώρος
Τέμπη: Προς ενοποίηση η κύρια δικαστική αίθουσα με το φουαγέ – Προστίθενται θέσεις - Πόσος θα είναι ο συνολικός χώρος
Σε παρεμβάσεις στον χώρο διεξαγωγής της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προχωρούν οι δικαστικές αρχές, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το σοβαρό ζήτημα χωρητικότητας που ανέκυψε κατά την πρώτη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατεδάφιση των ενδιάμεσων τοίχων, ώστε να ενοποιηθεί η κύρια αίθουσα με το φουαγέ.
Η βασική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιφάνειας 283,75 τ.μ., ενώνεται πλέον με το φουαγέ των 82,58 τ.μ., δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο 366,33 τ.μ., όπου θα τοποθετηθούν επιπλέον καθίσματα. Αρχικά, το φουαγέ είχε οριστεί ως βοηθητικός χώρος ακροατηρίου, με θέσεις και οθόνες παρακολούθησης.
Αντίστοιχος χώρος με οθόνες λειτουργεί και στην είσοδο του κτιρίου, στο ισόγειο, συνολικού εμβαδού 109,57 τ.μ. Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες ενόψει της συνεδρίασης της Τετάρτης, μετά τη διακοπή της προηγούμενης διαδικασίας, όταν οι έντονες αντιδράσεις δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της εκφώνησης πέρα από τον πέμπτο κατηγορούμενο.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 36 άτομα, εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ τους στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ, Hellenic Train και του υπουργείου Μεταφορών. Παράλληλα, συνεχίζεται ξεχωριστή δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό, με επόμενη συνεδρίαση στις 2 Απριλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Του επιβλήθηκαν πρόστιμα 270.000 ευρώ
Τι έπεσε σήμερα στους υποψήφιους των ΓΕΛ
Η ημερομηνία που κυκλώνουν μαθητές και γονείς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο ισόγειο υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Κάθε νέος υπουργός αισθάνεται την ανάγκη να παρουσιάσει τη δική του «μεγάλη λύση» ενώ αυτό που πραγματικά λείπει είναι η επίμονη εφαρμογή δεκάδων πολιτικών σε βάθος χρόνου
«Το 2024 η δραστηριότητα κράτησε περίπου δέκα ημέρες» σημείωσε
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.