- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώθηκαν οι 23.000 υπογραφές για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ
Η συλλογή των υπογραφών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες
Το δημοψήφισμα θα αποφασίσει αν θα μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πράσινου και πολιτισμού
Συγκεντρώθηκαν οι 23.000 υπογραφές δημοτών της Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος.
Το δημοψήφισμα θα αποφασίσει αν θα μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πράσινου και πολιτισμού και η έκθεση να μεταφερθεί δυτικά της Θεσσαλονίκης, σε δημόσια έκταση της Σίνδου.
Τονίζεται, δε, πως η συλλογή των υπογραφών για τη ΔΕΘ θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ώστε το αίτημα να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Συμπληρώνεται, επίσης, στο δελτίο Τύπου πως «σύμφωνα με τον νόμο, μετά την κατάθεση των υπογραφών, η διοίκηση του δήμου έχει έναν μήνα για να ελέγξει το έγκυρο των υπογραφών και το νόμιμο του αιτήματος και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την προκήρυξη δημοψηφίσματος».
«Στη συνέχεια, το δημοψήφισμα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός ενός μήνα από την απόφαση, μετά από ευρύ/ουσιαστικό δημόσιο διάλογο, τον οποίο υποχρεούται, από τον νόμο, να οργανώσει και να προαγάγει το Δημοτικό Συμβούλιο» υπογραμμίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή, ενώ «για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα, πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον το 40% των εκλογέων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Παρασκευή η κρίσιμη συνάντηση των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων και του Βέλγου συλλέκτη
Εργαζόμενοι ήρθαν στα «χέρια» με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η συλλογή των υπογραφών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες
Οι 200 της Καισαριανής πέθαναν για τις ιδέες τους. Ιδέες τις οποίες αργότερα η ιστορία καταδίκασε για πάντα
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έτοιμοι για μαραθώνιο κινητοποιήσεων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Φορητές κάμερες θα τοποθετηθούν και σε δέκα λεωφορεία
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε μιλήσει για «περίεργη κλήρωση»
Λίγη ώρα μετά την πολύωρη απολογία του
Στο «μικροσκόπιο» τα κενά ασφαλείας
Τα ακριβή αίτια του περιστατικού διερευνώνται
Αναβολή για Παρασκευή λόγω απουσίας αστυνομικών μαρτύρων – Άρθηκε η κράτηση κατηγορουμένων
Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι έως την Κυριακή – Βελτίωση και ήπιες συνθήκες την Καθαρά Δευτέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.