- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Πλακιάς: Ο τραγικός πατέρας θέτει τα αυτονόητα ερωτήματα για τα Τέμπη
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του
Τέμπη: «Γνήσια τα βίντεο, χωρίς παράνομο φορτίο η εμπορική αμαξοστοιχία», λέει ο Νίκος Πλακιάς
Αιχμές προς όσους συνεχίζουν να αμφισβητούν τη γνησιότητα των βίντεο από την τραγωδία των Τεμπών αφήνει ο Νίκος Πλακιάς, υποστηρίζοντας ότι τα οπτικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι πλήρως πιστοποιημένα και δείχνουν ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν μετέφερε παράνομο φορτίο.
Σε ανάρτησή του, με αφορμή την έναρξη της δίκης στη Λάρισα για την υπόθεση των «χαμένων» βίντεο, ο κ. Πλακιάς αναφέρει ότι στη δικογραφία υπάρχουν τέσσερα βίντεο — τρία από κάμερες του ΟΣΕ και ένα από κατάστημα στη Λεπτοκαρυά — τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και δικαστικούς πραγματογνώμονες. Όπως σημειώνει, τα συγκεκριμένα στοιχεία «είναι γνήσια 100%» και, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, δεν προκύπτει μεταφορά παράνομου υλικού στο επίμαχο σημείο.
Παράλληλα, διερωτάται γιατί, έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο, όσοι τα αμφισβητούν δεν έχουν κινηθεί νομικά κατά των αρμόδιων αρχών ή δεν τα έχουν αποστείλει για ανεξάρτητο έλεγχο σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού, όπως — όπως αναφέρει — είχαν δηλώσει ότι θα πράξουν.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος έχασε τον αδελφό του στο δυστύχημα, σχολίασε ότι ορισμένες παρεμβάσεις γύρω από την υπόθεση δεν στοχεύουν στην αναζήτηση της αλήθειας αλλά στη δημιουργία αμφιβολιών, επισημαίνοντας ότι η αβεβαιότητα αφήνει χώρο για κάθε είδους ισχυρισμούς.
Η συζήτηση για τα βίντεο παραμένει ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, καθώς η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για τα στοιχεία της δικογραφίας εξακολουθούν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση σε δύσβατη χιονοσκεπή περιοχή μετά από πολυήμερες έρευνες
Πολύμηνη έρευνα αποκάλυψε απάτες με επιδόματα, taxisnet και εικονικές εγγραφές σε ΚΔΑΠ
Η διαδικασία και οι προθεσμίες
H κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών
Ο Φώτης Α. από την Κοζάνη ήταν ο υπερτυχερός του φαντασμαγορικού event από την Allwyn
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Στις εκβολές του Πηνειού ένας ψαράς μάς μαγειρεύει μπλε καβούρια δίπλα στο νερό και μας συστήνει τη ζωή στις παράγκες της Μπούκας
Ανησυχία στους κατοίκους - Αυξημένος αριθμός μεδουσών τις τελευταίες ώρες στη Χαλκίδα
Ο πρώην ποδοσφαιριστής πέθανε σε ηλικία 49 ετών έπειτα από μάχη με τη νόσο ALS
Ο νόμος υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται, λένε εκπαιδευτές οδήγησης στην Athens Voice
Πώς σώθηκε ο τουρίστας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλεί τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.