- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; - Η ανάρτηση Τσατραφύλλια
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; - Η ανάρτηση Τσατραφύλλια
Μετά το παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας που ταλαιπώρησε πολλές περιοχές της χώρας, το σκηνικό του καιρού φαίνεται πως σταδιακά θα σταθεροποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε αρκετά νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, το ενδιαφέρον στρέφεται ήδη στις καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να επικρατήσουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει πως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, οι πιθανότητες για έντονες ψυχρές εισβολές στην καρδιά των γιορτών παραμένουν περιορισμένες, κάνοντας λόγο για «αδύναμες ή παροδικές» ψυχρές μεταβολές.
Όπως επισημαίνει, τα περισσότερα μεσοπρόθεσμα αριθμητικά μοντέλα που εξετάζουν το διάστημα των επόμενων 10 έως 15 ημερών παρουσιάζουν αξιοσημείωτη σύγκλιση ως προς τις θερμοκρασίες, οι οποίες φαίνεται να διαμορφώνονται περίπου 1,5 έως 2,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τις κλιματικές τιμές της εποχής για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι, για την εποχή, οι μέρες θα θυμίζουν περισσότερο ήπιο φθινόπωρο παρά «βαθύ» χειμώνα.
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
"Αδύναμες ή παροδικές φαίνονται να είναι οι ψυχρές εισβολές τα Χριστούγεννα..."
Αυτη τη στιγμή τα περισσότερα μεσοπρόθεσμα αριθμητικά μοντέλα για τις επόμενες 10–15 ημέρες συγκλίνουν αρκετά σε μια εικόνα θερμοκρασιών περίπου +1.5 έως +2.5°C πάνω από τα κλιματικά κανονικά για την Ελλάδα.
Οι νύχτες μπορεί να παραμείνουν σχετικά “φυσιολογικές”, αλλά συνολικά η ανωμαλία θα βγει θετική.Αυτό σημαίνει ότι, για την εποχή, οι μέρες θα θυμίζουν περισσότερο ήπιο φθινόπωρο παρά «βαθύ» χειμώνα.
Δεν αποκλείονται σύντομες χειμωνιάτικες «ανάσες», αλλά το γενικό κλίμα παραμένει σταθερά ήπιο, σχετικά ζεστό και μακριά από πραγματικές χειμωνιάτικες εισβολές στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο» τις επόμενες ώρες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι δήλωσαν οι επιστήμονες για τη σεισμική κρίση του 2025
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το συμβάν έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σβώλου και Εθνικής Αμύνης
Οι αλλαγές στα δρομολόγια
Θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα
Η χώρα επηρεάζεται από νέο κύμα κακοκαιρίας - Η πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
«Η ιστορία κάθε λαού είναι self esteem history: οι λαοί πρέπει να διδάσκονται μια ιστορία αυτοεκτίμησης... Αλήθεια είναι το ιστορικό αφήγημα»
Διαπραγματευτής στο σημείο
Εντολή της Εισαγγελίας Λάρισας για εκταφή εννέα θυμάτων πριν καθοριστούν τα εργαστήρια εξετάσεων
Όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Prime Time» για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της
Η πρώτη γυναίκα πρύτανης στην ιστορία του πανεπιστημίου της Σορβόννης πέθανε σε ηλικία 99 ετών
Μιλάμε για ταξίδια, για τον Πόρο, για το Βυζάντιο και τη Θεοδώρα, αλλά (κυρίως) μιλάμε για τη ζωή που είναι πάντοτε ωραία όταν έχεις δίπλα σου μια μερίδα αχινούς.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.