- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άλκηστις Πρωτοψάλτη για Σαββόπουλο: Διονύση μου καλλιτέχνη μου! Τι βόμβα έσκασε στη ψυχή μου
Η ανάρτησή της στο Instagram
Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Σαββόπουλος, με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη να τον αποχαιρετά συγκινημένη.
Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της σύγχρονης Ελλάδας, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πολιτιστικό αποτύπωμα και προκαλώντας βαθιά συγκίνηση σε καλλιτέχνες και κοινό.
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός, που με τη μοναδική του γραφή συνέδεσε τη μουσική με την ποίηση, τη σάτιρα και την κοινωνική παρατήρηση, υπήρξε για δεκαετίες σημείο αναφοράς της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Το έργο του, που γεφύρωσε γενιές και ιδεολογίες, θεωρείται θεμέλιο της νεότερης μουσικής ιστορίας της χώρας.
Ανάμεσα στις πολλές συγκινητικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απώλειά του, ξεχώρισε το μήνυμα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με λόγια θαυμασμού και ευγνωμοσύνης, τονίζοντας τη διαχρονική επιρροή του και την τεράστια συμβολή του στη διαμόρφωση της ελληνικής μουσικής ταυτότητας. Με το χαρακτηριστικό του ύφος, τη βαθιά σκέψη και την καλλιτεχνική του τόλμη, ο Σαββόπουλος άφησε πίσω του μια παρακαταθήκη που ξεπερνά τα όρια της τέχνης, αγγίζοντας το ίδιο το πολιτιστικό DNA της χώρας.
«Διονύση μου καλλιτέχνη μου! Τι βόμβα έσκασε στη ψυχή μου μόλις προσγειώθηκα στο Καναδά… Απίστευτο…
Τι να πρωτοθυμηθώ: τις παραστάσεις μας στη Πλάκα, τη “Ρεζέρβα”, τα τραγούδια της, το στούντιο, τις πρόβες, τις συζητήσεις, το “Μυστικό τοπίο” στο Μέγαρο, τη πρώτη εθελοντική συναυλία για το 2004 και τη τελετή λήξης, το δημόσιο “ευχαριστώ” σου για τη συναυλία του φορτηγού στο κορωνοιό (που κατάλαβες αμέσως γιατί το έκανα) και ήσουν ο μόνος με θάρρος από όλο το καλλιτεχνικό “κόσμο” που πήρε θέση.
Δεν θα ξεχάσω τη φωνή σου, τις συμβουλές, το τεράστιο χιούμορ σου, την αστείρευτη εξυπνάδα σου, το πηγαίο ταλέντο σου, τα μοναδικά σου τραγούδια που στολίζουν τις συναυλίες μας… Άφησες τεράστια παρακαταθήκη.
Σε ευχαριστώ για ό,τι έζησα μαζί σου, κόσμημα στη ψυχή μου. Λυπάμαι αφάνταστα που δεν θα σε αποχαιρετήσω… ούτως ή άλλως δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί με κόσμο… Θα ζεις στη καρδιά μου. Σαν το παράπονο στη φράση “Εδώ και τώρα….”.
Διονύση μου αγαπημένε… Νιόνιο μου…
Και έτσι ας καίνε οι λαμπάδες στα μονοπάτια στα βουνά και εσύ πάντα θα επιστρέφεις κάθε στιγμή παντοτινά… Άδεια μου αγκαλιά», έγραψε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην ανάρτησή της στο Instagram.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.