- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κόμβος Μεταμόρφωσης: Εντός του 2026 η παρέμβαση - Τι θα αλλάξει
Ο Χρήστος Δήμας για τα έργα υποδομών που «τρέχουν»
Ο Χρήστος Δήμας για τον κόμβο Μεταμόρφωσης και το έργο αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας
Ο Χρήστος Δήμας σε συνέντευξή του στην ERTNews παρουσίασε έργα υποδομών που στοχεύουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Αττικής Οδού και την ανεξαρτητοποίηση των λωρίδων στον κόμβο Μεταμόρφωσης, καθώς σήμερα δημιουργείται το πρόβλημα οι οδηγοί να πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στα οχήματα προς Ελευσίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.
Ο κ. Δήμας εξήγησε πως η παρέμβαση στον κόμβο Μεταμόρφωσης, θα διαχωρίσει τις δύο κατευθύνσεις καθώς από Ελευσίνα θα μπαίνουν στην Αττική οδό πριν και προς Ελευσίνα θα βγαίνουν πιο μετά, σε απόσταση 150 μέτρων. «Δεν πρόκειται για νέα έξοδο, αλλά διαφοροποίηση», τόνισε ο κ. Δήμας συμπληρώνοντας ότι η ρύθμιση θα διπλασιάσει τον όγκο των αυτοκινήτων. Για την παρέμβαση θα υπάρξουν μέτρα κυκλοφορίας και η ολοκλήρωσή της αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του 2026.
Χρήστος Δήμας: Ποια έργα υποδομών «τρέχουν»
- Παρέμβαση στον κόμβο Σκαραμαγκά: Η σύνδεση της Περιφερειακής Αιγάλεω με την Αττική Οδό μέσω του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά προκηρύσσεται μέσα στον Οκτώβριο, με προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να μειώσει την παρουσία βαρέων οχημάτων στον Κηφισό και να ανακουφίσει τη δυτική Αθήνα.
- Οδός Κύμης: Η επέκταση της οδού Κύμης δεν βρίσκεται στον άμεσο σχεδιασμό, ωστόσο εξετάζονται συνολικά οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της κυκλοφορίας.
- Πατρών – Πύργου: Έτοιμο το έργο μέχρι το Νοέμβριο 2025: Τα πρώτα 65 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος θα δοθούν στην κυκλοφορία στις 31 Οκτωβρίου 2025, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2025.
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Η λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη μειώσει κατά 15% την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Η επέκταση προς Καλαμαριά, με πέντε νέους σταθμούς, θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026.
- FlyOver Θεσσαλονίκης: Στο 30% η κατασκευή – Ολοκλήρωση το 2027 Το έργο FlyOver, που θα διπλασιάσει τη δυνατότητα κυκλοφορίας οχημάτων (από 5.000 σε 10.000 οχήματα), έχει φτάσει στο 30% της κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027.
- Ε65 – Σύνδεση Δυτικής Μακεδονίας με Στερεά Ελλάδα: Το τμήμα Καλαμπάκα – κόμβος Γρεβενών του Ε65 έχει ξεπεράσει το 85% της κατασκευής. Με την ολοκλήρωσή του, θα συνδέσει τη Δυτική Μακεδονία με τη Στερεά Ελλάδα, ενισχύοντας την ενδοχώρα και τη διασύνδεση των περιφερειών.
- ΒΟΑΚ – Ξεκίνησαν οι Εργασίες: Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) προχωρά με εργασίες σε διάφορα σημεία, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός από τα πιο αναμενόμενα έργα υποδομής στο νησί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.