Ελλαδα

Φωτιά στην Πάτρα: 19χρονος ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά στα Συχαινά - Δύο συλλήψεις

Καθοριστική η μαρτυρία γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμένα από τη φωτιά στην Αχαΐα
Φωτιά στην Πάτρα: Δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για εμπρησμό © EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των δύο νεαρών για τη φωτιά στην Πάτρα

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για εμπρησμό στην Πάτρα. Σύμφωνα με το OPEN, οι νεαροί εντοπίστηκαν στην περιοχή Συχαινά, στο σημείο όπου ξέσπασε η μεγάλη φωτιά.

Η σύλληψη ήρθε μετά από μαρτυρία γυναίκας στις αρχές. Η γυναίκα φέρεται να συνάντησε τα δύο νεαρά άτομα και όταν τα ρώτησε τι δουλειά είχαν στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά εκείνα εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας από το μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο ένας ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά. Ο 27χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες και επικαλείται κενά μνήμης λέγοντας ότι είχε πιει τσίπουρο, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο, καθώς η σύλληψη έγινε μέσα στα όρια του αυτοφώρου. Και οι δύο δεν έχουν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις δύο συλλήψεις για τη φωτιά στην Πάτρα

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν εμπλεκομένων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από βραδινές ώρες 12 Αυγούστου 2025, στην περιοχή Συχαινά Αχαΐας.
Από την αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, την πραγματοποίηση λοιπών ανακριτικών πράξεων και την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων, ηλικίας 27 και 19 ετών.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι που περιείχε πιθανόν εύφλεκτο υλικό, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε απορριφθεί από έναν εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή δασικής έκτασης».

Προσήχθη 25χρονος για τη φωτιά στην περιοχή της Αρόης

Ο 25χρονος που συνελήφθη επίσης χτες στην περιοχή του Γηροκομείου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πάτρας κατηγορούμενος για εμπρησμό, ενώ ο ίδιος αρνείται πεισματικά κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι, όπως καταθέτουν, τον είδαν να σκύβει σε σημείο με ξερά χόρτα στον χώρο του Γηροκομείου, από όπου λίγο αργότερα ξεκίνησε φωτιά. Ο άνδρας που προσήχθη τα ξημερώματα στην Αρόη εντοπίστηκε από αστυνομικούς ως ύποπτος και σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του πέντε αναπτήρες.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με εμπρησμούς και η Αστυνομία θα συνεννοηθεί με τον εισαγγελέα για την τύχη του, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής του. Ο προσαχθείς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για φωτιές σε κάδους και ληστεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY