Ελλαδα

Εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι - Τιτάνιες οι μάχες που δίνονται αυτή την ώρα

Μαίνεται η φωτιά στο Κρυονέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι - Τιτάνιες οι μάχες που δίνονται αυτή την ώρα
Εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι - Τιτάνιες οι μάχες που δίνονται αυτή την ώρα © ΣΚΑΙ

Η στιγμή που εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι

Εθελοντής πυροσβέστης κατέρρευσε την ώρα που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έδιναν μάχη στη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Κρυονέρι.

Όπως φαίνεται στα πλάνα του ΣΚΑΪ, ο άνδρας απομακρύνεται από το σημείο της φωτιάς όπου πραγματοποιούσε κατάσβεση και κάθεται στο έδαφος δίπλα από ένα πυροσβεστικό όχημα και βγάζει το κράνος και τα προστατευτικά του γάντια.

Ο ίδιος αφού να παίρνει μία ανάσα από τις δύσκολες επιχειρήσεις σηκώνεται ξανά και πλησιάζει άλλους πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο και τους ζητάει λίγο νερό για να πιεί.

Ένα μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από την Δροσοπηγή, έχει μπει στην πλατεία του Κρυονερίου και καίει σπίτια, αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Μονιάκης, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ωρωπού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε δύο μέτωπα, με το δεύτερο να βρίσκεται στα όρια του οικισμού Δροσοπηγής, όπου απειλούνται σπίτια και έχει καεί ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον κ. Μονιάκη, η κατάσταση είναι δύσκολη και μη προβλέψιμη για την εξέλιξή της, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι σε μορφή πύρινων ριπών εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Μάλιστα η φωτιά είναι πίσω από το στρατόπεδο 651 ΑΒΥΠ. Έχουν εκκενωθεί δύο περιοχές, το Κρυονέρι και η Δροσοπηγή ενώ ακούγονται εκρήξεις στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες με 26 οχήματα, εθελοντές, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η ατμόσφαιρα σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, είναι λόγω των πύρινων μετώπων σε Δροσοπηγή και Εύβοια αποπνικτική.

Οι καπνοί από τα πύρινα μέτωπα έχουν σκοτεινιάσει τον ουρανό σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Ταυτόχρονα, έντονη είναι η μυρωδιά καμένου στην ατμόσφαιρα σε περιοχές όπως το Μαρούσι, ο Διόνυσος και ο Βύρωνας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Δροσοπηγής Αττικής προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κρυονερίου από το ύψος του κόμβου του Κρυονερίου και στην οδό Λεύκης από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.

Δείτε εικόνες  από το πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες:

fotia_afidnes__1_
fotia_afidnes__2_
fotia_afidnes__3_
fotia_afidnes__4_
fotia_afidnes__5_
fotia_afidnes__7_
fotia_afidnes__8_
fotia_afidnes__9_
fotia_afidnes__10_
fotia_afidnes__11_
fotia_afidnes__12_
fotia_afidnes__13_
fotia_afidnes__14_
fotia_afidnes__15_
fotia_afidnes__16_

 Πηγή φωτογραφιών: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY