- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τρία μέτωπα - Σε ξενοδοχεία οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν
Σχεδόν 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες
Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τρία μέτωπα - Σε ξενοδοχεία οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν
Τιτάνια μάχη δίνουν με τις φλόγες οι σχεδόν 200 πυροσβέστες στην περιοχή του Φενεού Κορινθίας με τις προσπάθειες να αναμένεται να είναι ολονύχτιες, καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 από εργασίες που γινόντουσαν με τροχό κοπής μέσα στο δάσος, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και μέσα σε λίγη ώρα άρχισαν οι εκκενώσεις οικισμών με πρώτη αυτή του Καστανιά.
Λόγω της πυκνότητας του δάσους, οι φλόγες επεκτάθηκαν σε μεγάλο μήκος και μέσα σε λίγη ώρα χρειάστηκε να εκκενωθούν άλλες έξι περιοχές, στις οποίες εστάλη μήνυμα από το 112. Πρόκειται για τις περιοχές Καρτέρι, Λαύκα, Δροσοπηγή, Κιόνα, Στυμφαλία και Μάτσιζα.
Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια στην Καστανιά που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.
Σε ξενοδοχεία οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν
Οι κάτοικοι των χωριών που χρειάστηκε να εκκενωθούν, θα μείνουν σε ξενοδοχεία της Κορινθίας. Η Ενωση Ξενοδόχων του Νομού, εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους ανθρώπους που δεν έχουν κατάλυμα να μείνουν, να επικοινωνήσουν με την Ενωση (6945342202).
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος ανακοίνωσε πως τα Κέντρα Υγείας Γκούρας και Κιατου καθώς και το Νοσοκομείο Κορίνθου είναι σε επιφυλακή, ενώ το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιάνων θα εφημερεύει απόψε εκτακτως όλη νύχτα προς αντιμετώπιση περιστατικών από την φωτιά.
Δύο προσαγωγές υπόπτων
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από εργασίες τροχό κοπής, με τον οποίο γίνονταν εργασίες για κατασκευή εξέδρας. Δεν είναι σαφές, προς το παρόν, αν επρόκειτο για εξέδρα που θα χρησιμοποιούνταν για κάποια συναυλία ή κάποια άλλη εκδήλωση. Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές.
Οι καπνοί από τη φωτιά έχουν γίνει ορατοί πολλά χιλιόμετρα μακριά, καθώς έχει σκεπαστεί ο ουρανός σε περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Ο Θοδωρής Κολυδάς έκανε μάλιστα ανάρτηση δορυφορική εικόνα από το πως κινήθηκε ο καπνός.
Ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες στο ελατοδάσος της Ζήρειας Ο πυκνός καπνός εξαπλώνεται νοτιοανατολικά .@Starchannelnew1 @CivPro_GR @meteoblue pic.twitter.com/sg5og2LMyV
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 22, 2025
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.