- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ο συνήγορος του κατηγορούμενου αιτήθηκε αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγή της δίκης
Με φόντο την χθεσινή επεισοδιακή διαδικασία
Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ο συνήγορος του κατηγορούμενου αιτήθηκε την διεξαγωγή της δίκης είτε κεκλεισμένων
Στον απόηχο των σκηνών οργής που εκτυλίχθηκαν χθες στην δικαστική αίθουσα συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του 40χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΔΣΑ, ο ποινικολόγος Θόδωρος Μαντάς, ο οποίος σε παρέμβαση του απηύθυνε «έκκληση σε όλους τους παράγοντες της δίκης για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα να χαμηλώσουν οι τόνοι, να κλείσει ο κύκλος μιας άστοχης στιγμής για την ποινική δικαιοσύνη».
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Σπύρος Δημητρίου, αιτήθηκε την διεξαγωγή της δίκης είτε κεκλεισμένων των θυρών είτε με περιορισμένη δημοσιότητα, επικαλούμενος «λόγους προσωπικής ασφάλειας» αλλά και συνθηκών που «καθιστούν δυσχερή την άσκηση των καθηκόντων της υπεράσπισης», αίτημα ωστόσο που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Αναφέρθηκε εκ νέου επίσης στην «απρεπέστατη» συμπεριφορά του, όταν εκσφενδόνισε μπουκάλι με νερό κατά του συνηγόρου του πατέρα της Κυριακής, Γιάννη Απατσίδη, για την οποία, όπως τόνισε, ζήτησε αμέσως συγγνώμη. Ο κ. Δημητρίου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣΑ για πειθαρχική έρευνα σε βάρος του είπε: «Ο ΔΣΑ φρόντισε να με διασύρει στο Πανελλήνιο λέγοντας ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος μου», τονίζοντας επίσης πως η απόφαση ελήφθη χωρίς την ύπαρξη αναφοράς.
Η πρόεδρος του ΜΟΔ αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στην δικαστική αίθουσα, λέγοντας πως η μητέρα του κατηγορούμενου, επί δύο συνεδριάσεις, κατέθετε «όχι σε αντιπαράθεση με την οικογένεια του θύματος, αλλά ως μητέρα του κατηγορούμενου. Για να καταθέσει όσα γνωρίζει. Από την αρχή λέει ότι είναι με την οικογένεια θύματος». Η πρόεδρος τόνισε πως η μάρτυρας βρέθηκε αντιμέτωπη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για τον γιο της, που «ανέχθηκε το δικαστήριο» συναισθανόμενο την μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. Τοποθέτηση έκανε και η εισαγγελέας η οποία αποδοκίμασε την συμπεριφορά του συνηγόρου του κατηγορούμενου προς τον συνάδελφό του.
Η εισαγγελική λειτουργός πήρε θέση και σε όσα καταλόγισε περί μεροληπτικής συμπεριφοράς ο συνήγορος Υποστήριξης της Κατηγορίας Γιάννης Απατσίδης, στην πρόεδρο: «Η διεύθυνση της δίκης είναι υποδειγματική. Ο τρόπος που η πρόεδρος χειρίζεται τη διαδικασία δεν συνιστά κανενός είδους πειθαρχική ή ποινική παράβαση. Οι δικηγόροι οφείλουν να επιδεικνύουν αξιοπρέπεια» είπε.
Υπενθύμισε επίσης η εισαγγελέας, ότι ο κ. Απατσίδης προχώρησε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς την πρόεδρο.
«Την χαρακτήρισε "κακοποιητική", επικαλέστηκε μηνυτήρια αναφορά από την κ. Κωνσταντοπούλου εις βάρος της… Έχω να σας πω ότι δεν φοβάμαι καθόλου. Ούτε η σύνθεση του δικαστηρίου φοβάται. Όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει αναφορά… Ακόμα και ο πιο ειδεχθής δολοφόνος έχει το δικαίωμα να διορίσει δικηγόρο…».
Η εισαγγελέας ζήτησε από όλους «να χαμηλώσουμε τους τόνους» ώστε να μην συμβάλει κανείς στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου λόγω 18μηνου, πριν την έκδοση της απόφασης.
Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκε για δεύτερη φορά ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και η πρόεδρος και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.