- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί δεν έσκασε η βόμβα έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη - Τι ερευνούν οι Αρχές
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Γιατί δεν έσκασε η βόμβα έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη - Τι ερευνούν οι Αρχές
Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη, στην περιοχή του Ψυχικού.
Άμεσα, έσπευσε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον φρουρό του δημοσιογράφου, δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Η προβλεπόμενη διαδικασία περισυλλογής του μηχανισμού ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και το σημαντικό για τις αρχές είναι ότι οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να τον παραλάβουν ατόφιο από το σημείο, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- αποτελούταν από πέντε κιλά αμωνιοδυναμίτιδας με φυτίλι βραδείας καύσεως.
Ο πυροκροτητής φαίνεται να είχε ενεργοποιηθεί κανονικά, αλλά δεν έσκασε.
Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι είτε να έγινε λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβας, είτε να ήταν παλιά η αμμωνιοδυναμίτιδα.
Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Αντιτρομοκρατικής, φωτογραφίζοντας τον χώρο και συλλέγοντας ευρήματα για αξιολόγηση και πιθανό εντοπισμό αποτυπωμάτων ή DNA.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επιτίθεται στο σπίτι του. «Δεν είναι η πρώτη φορά, ελπίζω να είμαι υγιής για να μην είναι και η τελευταία. «Είναι πολύ δύσκολο να αισθάνεσαι την παραβίαση του σπιτιού σου γιατί διαφωνεί με αυτά που λες και γράφεις. 51 χρόνια της Δημοκρατίας είναι ανατριχιαστικό στη Δημοκρατία μας να κυκλοφορούν τέτοιου είδους μυαλά. Για να πας να κάψεις του αλλουνού το σπίτι πρέπει να είσαι διαταραγμένος» σημείωσε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.