- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Οι απολογίες του ζευγαριού
Τι κατέθεσαν για τη νύχτα της φονικής συμπλοκής στο Άστρος Κυνουρίας τον Ιούλιο του 2024
Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Οι απολογίες του ζευγαριού - Τι κατέθεσαν για τη νύχτα της φονικής συμπλοκής στο Άστρος Κυνουρίας τον Ιούλιο του 2024
Μια δικαστική απόφαση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις εκδόθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου, το οποίο καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, με αναστολή, το ζευγάρι που ενεπλάκη στη φονική συμπλοκή στο Άστρος Κυνουρίας τον Ιούλιο του 2024. Παρότι κρίθηκαν ένοχοι, οι δύο καταδικασθέντες δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι το εφετείο, κάτι που άνοιξε νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από την υπόθεση. Στο δικαστήριο κατέθεσαν αναλυτικά όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του άνδρα με τον οποίο είχαν έντονη αντιπαράθεση.
Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ο θανών την παρενοχλούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ακόμα και μπροστά στον σύζυγό της και την τρίχρονη κόρη τους. Όπως κατέθεσε, τους ακολούθησε σε διπλανό μαγαζί, όπου πήρε κρυφά το κινητό του συζύγου της και το έκρυψε στο τσαντάκι του. Αργότερα, όταν εκείνη βγήκε έξω για να καπνίσει, την ακολούθησε και της μίλησε με χυδαίο τρόπο, προκαλώντας της τρόμο. Του ζήτησε να φύγουν, αλλά ο θανών τούς ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητο, άνοιξε την πόρτα, απείλησε και επιτέθηκε στον σύζυγό της. Κατά την περιγραφή της, ακολούθησε πάλη, ενώ η κόρη τους έκλαιγε στο πίσω κάθισμα και η ίδια φώναζε για βοήθεια.
Ο σύζυγος, στην απολογία του, επιβεβαίωσε τα περιστατικά και τόνισε πως ο θανών εισέβαλε στο αυτοκίνητο και τον έσπρωξε βίαια, φωνάζοντας και απειλώντας τη σύζυγό του. Περιέγραψε πως ακολούθησε συμπλοκή στο οδόστρωμα, κατά την οποία ο θανών τον έπιασε από τον λαιμό, ενώ ο ίδιος κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να τον απομακρύνει με ένα λάκτισμα. Το ζευγάρι αποχώρησε από το σημείο και, όπως είπε, λίγο αργότερα ενημερώθηκε πως ο άντρας είχε καταλήξει. Ο δικηγόρος τους, Ιωάννης Γλύκας, δήλωσε μετά την απόφαση: «Αναδείξαμε σε αυτή τη δίκη όλα τα πραγματικά περιστατικά και το δικαστήριο συντάχθηκε με τους ισχυρισμούς μας ότι οι εντολείς μου δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση… Συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ των ενεργειών τους και του επελθόντος αποτελέσματος ώστε να κηρυχθούν αθώοι στον δεύτερο βαθμό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά τη Black Friday και τη Cyber Monday έχουμε άλλη μία ημέρα προσφορών
Τι ώρα είναι η συγκέντρωση στα Προπύλαια
Οι κλειστοί δρόμοι - Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Η αναλυτική πρόγνωση
Τι ώρα θα ξεκινήσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.