- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιά Φώκαια
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιά Φώκαια Αττικής
Σε ύφεση είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12:35 σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε Παλαιά Φώκαια Αττικής και Θυμάρι, με αποτέλεσμα σπίτια να παραδοθούν στις φλόγες και δεκάδες πολίτες να απομακρυνθούν προς ασφαλή σημεία από τις αρμόδιες Αρχές.
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην Παλαιά Φώκαια Αττικής προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Συγκεκριμένα ενισχύθηκαν περαιτέρω και επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 5 ομάδες δασοκομάντος και 64 οχήματα κι από αέρος περιοδικά 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους. Στην ακτογραμμή έχουν αναπτυχθεί πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος αλλά και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο που πραγματοποιεί κατάσβεση. Ταυτόχρονα επιχειρούν, μεγάλος αριθμός εθελοντών, ομάδες της Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής και του ΓΕΕΘΑ. Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όσον αφορά την κατάσταση στο Θυμάρι μόνο, μία πρώτη εικόνα με βάση τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τρεις οικίες, ενώ έχουν υποστεί ζημιές άλλες 10 καθώς και τρία οχήματα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς ο τελικός απολογισμός των ζημιών σε υποδομές και κατοικίες θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.
Παράλληλα, μέσω του 112 ζητήθηκε η απομάκρυνση κατοίκων από πέντε οικισμούς και συγκεκριμένα από το Θυμάρι, το Τουρκολίμανο, το Καταφυγί, τον Χάρακα και την Τριανταφυλλιά. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να απομακρύνουν 40 άτομα.
Επιπλέον, στην πυρκαγιά έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την αναζήτηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το meteo.gr/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο καπνός από την πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια Αττικής μεταφέρθηκε σε απόσταση περίπου 180 km νοτιοδυτικά και εντοπίζεται πάνω από τη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.