- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια: Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού για παροχή βοήθειας
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια: Αναφορές για καμένα σπίτια - Μηνύματα μέσω του 112 ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν
Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί δύο πλωτά του Λιμενικού και εννέα ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή της Παλαιάς Φωκαίας, προκειμένου να προσφέρουν συνδρομή σε περίπτωση ανάγκης, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Θυμάρι του Δήμου Σαρωνικού. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περιοχή μεταβαίνει και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε Θυμάρι και Παλαιά Φώκαια Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα σε κατοικίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια. Για τον λόγο αυτό τρία μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους προκειμένου να απομακρυνθούν από τις περιοχές Θυμάρι, Τουρκολίμανο, Καταφύγι και Χάρακα.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 4ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Καραμανλή, στο ρεύμα προς Σούνιο και από το ύψος της Παναγίας Καταφυγιώτισσας στο ρεύμα προς Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.