Χαϊκάλης για Φιλιππίδη: Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής, ίσως κάποιες εποφθαλμιούσαν τη θέση της Νίνου
Τι κατέθεσε ο γνωστός ηθοποιός για τον συνάδελφο και φίλο του
Τι κατέθεσε ο γνωστός ηθοποιός, Παύλος Χαϊκάλης, για τον συνάδελφο και φίλο του, Πέτρο Φιλιππίδη
«Εκδίκηση, ζήλεια, λανθάνουσα κρίση φεμινισμού» αλλά και προσδοκία να «πάρουν τη θέση της συζύγου» είναι τα κίνητρα που απέδωσε ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης στις δύο συναδέλφους του, που καταγγέλουν για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Από το βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου καταθέτει υπέρ του κατηγορούμενου καλλιτέχνη, ο Παύλος Χαϊκάλης απέκλεισε κάθε περίπτωση να έχει «κάνει βιασμούς ο Πέτρος». Απαντώντας σε ερώτηση του Εισαγγελέα για τον λόγο που οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας εκτίμησε:
«Για εκδίκηση, για ζήλεια, για λανθάνουσα κρίση φεμινισμού για πολλούς λόγους. Έχετε καταλάβει ότι από το 2020 έχουμε ξαφνικά βομβαρδισμό για απόπειρες βιασμού; Ίσως κάποιες από αυτές τις κυρίες μπορεί να επωφθαλμιούσαν και την θέση της κυρίας Νίνου».
Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη, ο μάρτυρας είπε πως «προέρχεται από μια σχολή στην οποία κυρίαρχο στοιχείο της ήταν η πειθαρχία. Αυτό ήταν μια συνθήκη που δεν άρεσε σε κάποιους που ήθελαν μια ελευθερία». Ανέφερε ακόμη πως ο Φιλιππίδης στα 32 του, είχε δικό του θίασο «και αυτό δημιουργούσε εντάσεις».
Πρόεδρος: Μιλάμε για συμπεριφορές που μπορεί να ξέφυγαν από το μέτρο. Υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη σας;
Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε ξεφύγει από το μέτρο. Υπήρχε μια χαλάρωση ηθών και ο καθένας μπορούσε να εκφραστεί με ένα "χ" τρόπο. Το θέατρο όμως ήταν ένα μεγάλο κρεβάτι, έχουν υπάρξει ναρκωτικά, βίαιες συμπεριφορές, χυδαίες συμπεριφορές, μαλλιοτραβήγματα και άγριο πέσιμο. Δεν μπορεί όμως σε έναν χώρο που συνέβαιναν όλα αυτά και κανείς δεν μιλούσε, ξαφνικά μετά το '20 να ακούμε ξαφνικά για απόπειρες βιασμού.
Ο κ. Χαϊκάλης ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν ο κατηγορούμενος είχε δυνατότητα να φτιάξει ή να καταστρέψει καριέρες.
«Κανένας δεν έχει τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο. Σε αυτά προηγούνται κάποιοι άλλοι. Εμείς σαν πρωταγωνιστές μπορούμε μόνο να προτείνουμε κάποιον ηθοποιό. Υπάρχει το κανάλι και η παραγωγή. Εξουσία δεν είχε ποτέ ούτε ο Χορν, ούτε ο Κατράκης, ούτε η Λαμπέτη. Εξουσία δίνει η θέση που κατέχει κάποιος. Εξουσία είχε ο Μινωτής, εξουσία απέκτησε ο Κούρκουλος όταν έγινε διευθυντής του Εθνικού όχι όταν ήταν ηθοποιός. Η εξουσία είναι στη θέση, όχι στο πρόσωπο. Στο θέατρο κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποιον πρωταγωνιστή. Ούτε ο πρωθυπουργός» απάντησε.
Αναφερόμενος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τη διαχείριση που έκανε στις καταγγελίες με αφορμή το meToo, ο κ. Χαϊκάλης είπε πως έγιναν διαγραφές χωρίς να έχουν εκδοθεί ποινικές αποφάσεις και πρόσθεσε πως «εμένα με κρέμασαν στα μανταλάκια 3 χρόνια χωρίς να γνωρίζουν τι έχουν πει οι καταγγέλουσες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.