- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων 75χρονης που απεβίωσε στη Β΄ ΜΕΘ του Παπανικολάου
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούσε πάνω από 100 επαγγελματίες υγείας
Η δωρεά οργάνων ολοκληρώθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
Δώρα ζωής αποτέλεσε η προσφορά των νεφρών και του ήπατός 75χρονης γυναίκας η οποία νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου. Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025.
Μέσω των ειδικών δρομολογίων που πραγματοποιούνται για αυτόν τον σκοπό, τα όργανα έφτασαν στους προορισμούς τους και τα χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ Ιπποκράτειο και της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό. Η δωρεά οργάνων ολοκληρώθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της θανούσης και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας.
«Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δωρεάς οργάνων απαιτούνται συνολικά περισσότεροι από 100 επαγγελματίες υγείας. Χωρίς την καθοριστική συμβολή τους δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς. Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη πράξη ανιδιοτέλειας και εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, πολιτισμού και αλτρουισμού» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.