Ελλαδα

Ξάνθη: Μαθητές δημοτικού σχολείου υιοθέτησαν τον Φοίνικα, έναν κακοποιημένο σκύλο

Οι μαθητές μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους, για να του εξασφαλίσουν την τροφή και τα φάρμακά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξάνθη: Μαθητές δημοτικού σχολείου υιοθέτησαν τον Φοίνικα, έναν κακοποιημένο σκύλο
© Thestival

Σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησαν 21 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ξάνθη

Σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησαν 21 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ξάνθη, αποφασίζοντας να υιοθετήσουν έναν κακοποιημένο σκύλο ο οποίος σώθηκε χάρη στη δράση φιλοζωικού συλλόγου. Και το όνομα αυτού, Φοίνικας.

Όπως αναφέρει το thestival, υπό τις οδηγίες και την παρότρυνση της δασκάλας τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον φουντωτό τετράποδο σκύλο, φροντίζοντας έτσι ώστε κάθε μήνα να μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους προκειμένου να του εξασφαλίσουν την τροφή του και τα φάρμακα του.

Ο «Φοίνικας» είναι σήμερα περίπου τεσσάρων ετών και βρέθηκε παρατημένος σε μια αποθήκη και κυριολεκτικά παραμορφωμένος από τις αρρώστιες.

«Κυριολεκτικά δεν είχε τρίχωμα καθόλου, μόνο το δέρμα του» είπε στο thestival.gr η δασκάλα της Γ2 τάξης, που προέτρεψε τους μαθητές της να υιοθετήσουν τον Φοίνικα ο οποίος, όπως στη μυθολογία αναγεννήθηκε από τις… στάχτες του.

Κάθε μήνα, ο κάθε μαθητής προσφέρει 1,5- 2 ευρώ από το χαρτζιλίκι του κι έτσι «μαζεύονται περίπου 30-40 ευρώ που είναι τα απαραίτητα έξοδα για τα εμβόλια, την τροφή ή ότι άλλο μας πει ότι χρειάζεται η φιλοζωική για το συγκεκριμένο σκυλάκι» ενώ στο χρηματικό ποσό συμμετέχει και η ίδια η δασκάλα «βάζοντας άλλοτε 5 κι άλλοτε 10 ευρώ» για να καλυφθούν τα έξοδα του Φοίνικα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY