- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Χίο με λεία 3.000 ευρώ
Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης που διαπράχθηκε πριν περίπου πέντε μήνες σε βάρος Έλληνα πολίτη. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης φέρεται να συμμετείχε σε τηλεφωνική απάτη, κατά την οποία άγνωστο άτομο επικοινώνησε με το θύμα προσποιούμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου στη Χίο. Με το πρόσχημα καταβολής επιδόματος, κατάφερε να εξαπατήσει τον παθόντα, πείθοντάς τον να μεταφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ μέσω ΑΤΜ σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.
Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό που ανήκει στον 56χρονο, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα πραγματοποιήθηκε από σύνδεση κινητής τηλεφωνίας που ήταν καταχωρημένη σε αλλοδαπό υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος». Την περαιτέρω προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αρμόδια Υποδιεύθυνση της Χίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.