- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες: Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική, σε ετοιμότητα σωστικά συνεργεία
Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Πάρο
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες: Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική, σε ετοιμότητα σωστικά συνεργεία
Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται από τις δύο το μεσημέρι σε αρκετά νησιά του Αιγαίου, που είχαν ως αποτέλεσμα πυροσβεστική και αστυνομία να δεχθούν δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, παρασύρσεις οχημάτων και εγκλωβισμούς. Τα φαινόμενα είναι έντονα και με δεδομένο πως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τουλάχιστον αύριο, δυνάμεις της πυροσβεστικής και άλλων σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς εάν κριθεί αναγκαίο, θα μεταφερθούν στα νησιά που δοκιμάζονται.
Η Πάρος, εως αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται περισσότερο όπου έχουν προκληθεί σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Τόσο το κέντρο της Πυροσβεστικής όσο και αυτό της Αστυνομίας στο νησί, έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις από πολίτες, κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων που προκλήθηκαν από την καταιγίδα που πλήττει το νησί. Εως τώρα έχουν γίνει καταγγελίες για παρασύρσεις τουλάχιστον οκτώ οχημάτων, ενώ οι κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων ξεπερνούν τις 30.
Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η οποία σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα κρατήσει τουλάχιστον 24 ακόμη ώρες. Για αυτό τον λόγο, σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να μεταφερθούν οπουδήποτε χρειαστεί για να παράσχουν βοήθεια σε πλημμυροπαθείς. Το μόνο θετικό εως τώρα είναι πως δεν έχει καταγγελθεί κίνδυνος για τη ζωή κάποιου πολίτη, παρά μόνο προβλήματα και ζημιές από τις νεροποντές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.