- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Διακίνηση μεταναστών: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που δρούσε από την Τουρκία μέσω της Κω
Συνελήφθη ο εγκέφαλος
Διακίνηση μεταναστών: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που δρούσε από την Τουρκία
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω της Κω, προχώρησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με στελέχη της ΕΥΠ.
Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης, που διεξήχθη στην Κω και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνελήφθη στη Σαλαμίνα το ένα εκ των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών. Πρόκειται για ημεδαπό γεωργιανής καταγωγής, 44 ετών, ο οποίος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.
Για το άλλο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης (αλλοδαπός, τουρκικής υπηκοότητας) έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία της Κω ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.
Ιστορικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού σε συνέχεια εντοπισμού θαλαμηγού με 74 αλλοδαπούς στον ‘'ΠΡΟΦΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ'' της Κω στις 15/03/2025 και της σύλληψης ενός 25χρονου αλλοδαπού εξ αυτών ως διακινητή , κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κω προέκυψε ότι ο 25χρονος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας τον ρόλο του κυβερνήτη στο συγκεκριμένο σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.
Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και του Τμ. Πληροφοριών του Κ.Λ. Πειραιά, εκδόθηκαν δύο εντάλματα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κω για τα δύο ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.
Οι ανωτέρω φέρονται να διευθύνουν από κοινού επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα, από τα παράλια της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια. Η οργάνωση αποτελείται από τουλάχιστον άλλα δώδεκα άτομα που βρίσκονται στην Τουρκία.
Ο ρόλος των ως άνω δύο ηγετικών στελεχών ήταν να συντονίζουν και να οργανώνουν τις μεταφορές πολιτών τρίτων χωρών, βρίσκοντας πλωτά μέσα στην Ελλάδα, τα οποία τα αγόραζαν και μετέφεραν στην Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιτυχώς οι παράνομες μεταφορές.
Χρησιμοποιούσαν επίσης οχήματα και σκάφη με οδηγούς και χειριστές αυτών άλλα μέλη της οργάνωσης, ενώ παρείχαν καταλύματα στην Τουρκία στους μεταφερόμενους μέχρι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.