- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μυτιλήνη: Φλαμίνγκο τραυματίστηκε από χαρταετό - Πώς στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης
Μεταφέρθηκε στην Αθήνα για καλύτερη ιατρική περίθαλψη
Μυτιλήνη: Φλαμίνγκο τραυματίστηκε από χαρταετό - Πώς στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης - Μεταφέρθηκε στην Αθήνα για καλύτερη ιατρική περίθαλψης
Ένα τραυματισμένο φλαμίνγκο εντόπισε κάτοικος της Σκάλας Καλλονής και άμεσα στήθηκε στη Μυτιλήνη επιχείρηση για τη διάσωσή του.
Τη συντονισμένη δράση περίθαλψης ενός τραυματισμένου φλαμίνγκο, που βρέθηκε παγιδευμένο σε σπάγκο από χαρταετό στην παραλία της Σκάλας Καλλονής Λέσβου οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής (ΚΠΕΝ) σε συνεργασία με την ομάδα της ΠΟΔΑΖ (Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.
Το πουλί, με φανερά τα σημάδια της εξάντλησης, εντόπισε διερχόμενος ο Ιγνάτης Νανίδης κάτοικος Σκάλας Καλλονής, που το προσέγγισε και με προσοχή το απεγκλώβισε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής όπου διασώστης της ΠΟΔΑΖ από τον Μόλυβο και στελέχη του ΚΠΕΝ του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Μετά από επικοινωνία με την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα για την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.
«Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η μεγάλη ευαισθητοποίηση που παρατηρείται από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε θέματα που αφορούν την προστασία των υγροτόπων της Λέσβου, αλλά και των πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο και διαμονή εκεί», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους καθηγητής Νίκος Ζούρος. «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την καταγραφή, μελέτη και προστασία των υγροτοπικών πουλιών που διαβιούν στις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου», πρόσθεσε ο κ. Ζούρος.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής λειτουργεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.