- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ίος λόγω των σεισμών
Μετά τη Σαντορίνη, την Αμοργό και την Ανάφη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ίος λόγω των σεισμών - Είναι το τέταρτο νησί
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Ίος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει έως και τις 14 Μαρτίου 2025.
Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη κηρυχθεί οι δήμοι Θήρας, Αμοργού και Ανάφης και τώρα προστίθεται και η Ίος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας , Β. Παπαγεωργίου αποφάσισε:
Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιητών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης και για έναν μήνα δηλαδή έως και 14 Μαρτίου 2025. «Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σάββατο, αναμένεται ο Έπαρχος από τη Νάξο για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού. Παράλληλα, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων και την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος, σχεδιάζεται παρέμβαση του Δήμου Αμοργού για τη μοριοδότηση των μαθητών που δίνουν Πανελλαδικές.
Να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής (16.02) αναμένεται να συνεδριάσουν η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ, για την σεισμική δραστηριότητα.
Οι επιτροπές θα εξετάσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα και αναμένεται να αποφασίσουν για την παράταση ή μη των μέτρων που έχουν ληφθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.