- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Ρουμπάνης: Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας Ολυμπιονίκης
Είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 1956 στο άλμα επι κοντώ μετά από ένα μαραθώνιο αγώνα
Γιώργος Ρουμπάνης: Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας Ολυμπιονίκης
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Γιώργος Ρουμπάνης, σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους του αλλά και στην οικογένεια του ελληνικού στίβου.
Ο Ρουμπάνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956 στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ με επίδοση 4.50, μετά από ένα μαραθώνιο αγώνα που κράτησε περίπου 11 ώρες. H κηδεία του μεγάλου Ολυμπιονίκη θα γίνει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 11:00, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.
Ο Γεώργιος Ρουμπάνης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1929 στη Θεσσαλονίκη. Καταγόταν από αθλητική οικογένεια με τόπο προέλευσης τη Στεμνίτσα της Αρκαδίας.
Ο πατέρας του Σάββας ήταν γυμναστής και ο αδερφός του Αριστείδης αθλητής στίβου (ακοντισμός) αλλά τον εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού και διέπρεψε ως μπασκεμπολίστας.
Αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 1961. Μαζί με το Δημήτρη Θανόπουλο ίδρυσε τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το 1985.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ για τον θάνατο του Γιώργου Ρουμπάνη
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον κορυφαίο Ολυμπιονίκη Γιώργο Ρουμπάνη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.
Ο Γιώργος Ρουμπάνης που ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία Ολυμπιονίκης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη στο άλμα επί κοντώ, με επίδοση 4.50, μετά από μαραθώνιο αγώνα που κράτησε περίπου 11 ώρες.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Ισίδωρος Κούβελος, εκφράζοντας σύσσωμη την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα στενοχωρημένοι για την απώλεια του κορυφαίου πρωταθλητή Γιώργου Ρουμπάνη, κορυφαίου Ολυμπιονίκη και του πρώτου μεταπολεμικά αθλητή που δόξασε την χώρα και σήκωσε την γαλανόλευκη ψηλά στον ιστό της δόξας! Σχεδόν σε ολόκληρη τη ζωή του, υπηρέτησε τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό προσφέροντας στην Ελλάδα στιγμές εθνικής υπερηφάνειας με κορυφαία, την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956. Και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας συνέχισε να υπηρετεί τον Ολυμπισμό, ιδρύοντας το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών το 1985. Μοίρασε την αγάπη για τον αθλητισμό σε χιλιάδες νέους της χώρας μας και ήταν φωτεινό παράδειγμα αθλητή αλλά και ανθρώπου. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου, στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα μεγάλε Ελληνα Ολυμπιονίκη. Θα ανήκεις για πάντα στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών της χώρας μας.»
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα καλύψει όλα τα έξοδα της κηδείας του και θα εκδώσει ψήφισμα για την απώλεια του.
Ο Γεώργιος Ρουμπάνης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1929 στη Θεσσαλονίκη. Καταγόταν από αθλητική οικογένεια με τόπο προέλευσης τη Στεμνίτσα της Αρκαδίας. Ο πατέρας του Σάββας ήταν γυμναστής και ο αδερφός του Αριστείδης αθλητής στίβου (ακοντισμός) αλλά τον εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού και διέπρεψε ως μπασκεμπολίστας.
Αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 1961. Μαζί με το Δημήτρη Θανόπουλο ίδρυσε το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το 1985».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.