Ελλαδα

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Μπαράζ δονήσεων πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα στη νύχτα

Έξι «ασθενείς» σεισμοί από τις 04:00 ως τις 05:30

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμοί στη Σαντορίνη
Σεισμοί στη Σαντορίνη © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Μπαράζ δονήσεων πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα στη νύχτα - Έξι «ασθενείς» σεισμοί από τις 04:00 ως τις 05:30

Σεισμών συνέχεια κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.

Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, καταγράφηκαν ακόμη έξι «ασθενείς» σεισμοί (4,4, 4,3, 4,2, 4,4, 4,5 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 και 05:30 (αντίστοιχα, με αντίστροφη χρονολογική σειρά, στις 05:23, στις 04:48, στις 04:45, στις 04:27, στις 04:24 και στις 04:02) στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.

Εξάλλου, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν «ασθενή» σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο δυτικά-νοτιοδυτικά της Ανάφης.

Νωρίτερα, τρεις «ασθενείς» σεισμικές δονήσεις, δυο μεγέθους 4,1 και μια 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφτηκαν στη 01:16, στις 00:59 και στις 00:57, κατά τα δεδομένα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Χθες Τετάρτη το βράδυ στις 21:09 καταγράφτηκε η πιο ισχυρή δόνηση μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ασυνήθιστης σεισμικής ακολουθίας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αμοργού, με μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πάντα κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σεισμολόγοι επισήμαιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως μέχρι τώρα, δεν έχει καταγραφτεί σεισμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο κύριος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης
Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης

Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη

dspy_6644
Στη LAMDA Development Φροντίδα σημαίνει Πράξη

Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.